Гинекологични § Простатити

СПА хотели Велинград

Велинград е утвърден център за комплексна балнеофизикална терапия, рехабилитация и профилактика на заболявания на централната и периферната нервна система, ортопедо-травматологични заболявания, възпалителни заболявания на горните дихателни пътища и белите дробове, алергични състояния, ендокринни и метаболитни сърдечно съдови и гинекологични заболявания. Велинград предлага шuроk пakeт от медuцuнсkи и СПА услугu. Ползват се както традuцuонните мeтoдukи u така и най-­нoвuтe постuженuя в медuцuната – леченuе с минерална вoдa, фuзuоmерапuя, uнхалацuонно леченuе, kлuмаmолеченuе u рацuо­нално хранене. Велuнград разполага със значumелнu pecypcu за балнеоmурuзъм:
– хuдро – мuнералнu pecypcu;
– големu лечебнu възможносmu на мuнералнаmа вода;
– налuчuе на съвременна u модерна лечебно – дuагностично и възсmановumелна база.

СПА Хотел Двореца

Spa Hotel Dvoretsa

СПА Хотел Вела Хилс

Park Hotel and SPA Vella Hills

Хотел СПА клуб Бор

Spa Club Bor Hotel

Балнео комплекс Св. Спас

Balneo Complex Saint Spas Hotel Velingrad

Макси Парк Хотел

Maxi Park Hotel & Spa

Балнеологичен център Камена

Balneocomplex Kamena

Парк хотел Олимп

Park Hotel Olymp

СПА Хотел Рич

Spa Hotel Rich

Гранд хотел Велинград

Grand Hotel Velingrad

СПА хотел Холидей

Spa Hotel Holiday

Балнео СПА Хотел Акватоник

Aquatonik

Лъки Лайт Бутик

Lucky Light Boutique Hotel & Spa

СПА хотел Клептуза

Spa Hotel Kleptuza

Парк СПА Хотел Арте

Hotel Arte SPA & Park

СПА хотели Старозагорски минерални бани

Курортът Старозагорски минерални бани се намира в западната част на Сърнена гора на 370 м надморска височина, на 15 км северозападно от Стара Загора. Климатът е преходноконтинентален със слабо изразено планинско влияние. Зимата е мека със средна януарска температура около 1 °C. Летните дни са слънчеви и горещи, а вечерите са прохладни. Благоприятният климат и топлите извори са привличали хората още от древността. Курортът Старозагорски минерални бани е привлекателен с възможностите за климатолечение и балнеолечение, както и с обновената база за отдих, която включва почивни станции и балнеохотели. Минералната вода е леко минерализирана, хипертермална, с неутрална реакция и има лечебни свойства при заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, гинекологични, бъбречно-урологични, стомашно-чревни и чернодробно-жлъчни болести.

 

Хотел Калиста

Calista Spa Hotel

СПА хотел Извор

Spa Hotel Izvor

СПА хотел Армира

armira1

СПА хотели село Баня, Разлог

Село Баня разложко е най-старото селище в красивата Разложка котловина. Село Баня се намира в планински район на 801 м н.в.. Разположено е в центъра на Разложката котловина между три красиви планини, а именно Пирин, Рила и Родопи.
В селото има 75 минерални извори, а водата е слабо минерализирана. Изследванията показват, че водата е лековита за: – болести по пикочните пътища, бъбречни камъни, чернодробни камъни, болести на стомаха и червата, болести на женските полови органи, акне, псориазис, катари на горните дихателни пътища, бронхити, неврастения, неврози, ишиас, засилва обмяната на веществата, подагра, ревматизъм, стари наранявания, счупвания, натъртвания, изкълчвания и др.

СПА хотел Римска баня

Thermal SPA Hotel Roman Bath

Хотел Спрингс

Hot-Springs-Medical

Хотел Аспа Вила

aspa vila

СПА хотели Поморие

Поморие е морски център на медицинския туризъм. В санаторно-курортния комплекс се ползват лечебните свойства на прочутата поморийска кал. Лечебната поморийска кал се добива от лиманното езеро, разположено близо до града. Лечебните фактори оказват специфично действие върху организма предимно по нервно-рефлекторен път. Под въздействието на лечебните кални процедури настъпва значително активиране на метаболитните процеси, има изключителна сила при заболявания на горните дихателни пътища, както и активни противовъзпалителни свойства.

Предлага се лечение на:

 • Опорно-двигателния апарат;
 • Периферната нервна система;
 • Женската и мъжката полови системи;
 • Дихателната система;
 • Кожата;
 • Обмяната на веществата.

СПА Хотел Св. Георги

sveti-gergi

Гранд хотел Поморие

grand hotel pomorie

Интерхотел Поморие

interhotel pomorie

Св. Петър и Св. Павел

sveti petar

СПА хотели Девин

Град Девин е сред първенците на Балканския полуостров с множеството си минерални извори и здравословен климат. Градът предлага модерни СПА комплекси и едно вилно селище с възможности за балнеолечение, калолечение, парафино и луголечение, кинезитерапия и физиотерапия. Водата в Девин се прилага при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, обменно-ендокринни и кожни проблеми, заболявания на опорно-двигателния апарат, нервната, половата, сърдечно-съдовата системи, както и за спортно-профилактични цели.

 

СПА Хотел Персенк

persenk11

Девин Спа хотел

spa-hotel- devin

СПА хотели Кюстендил

Кюстендил е градът, които привличат двойки, мечтаещи да се сдобият с рожба.

Показания за лечение – дегенеративни и възпалителни заболявания на костно-ставния апарат, артрози, артрити, спондилоартрозни, периартрити, синувити, болест на Бехтерев, травми и състояния вследствие на фрактури, заболявания на опорнодвигателния апарат  /артрити, артрози, полиартрити, инфектартрити, спондилози и спондилартрити от инфекциозен, травматичен и обменно-ендокринен произход, заболявания на костите, мускулите и сухожилията, вследствие на травми – дистороции, луксации, фрактури, но не от туберкулозно естество/, заболявания на периферната нервна система – хронични невралгии, радикулити, радикулоневрити и неврити с различно естество и етиология, дископатии, дискови хернии, плексити и др., силикозозастрашени, силикоза 0-1 степен, хронични отравяния със соли на тежки метали – олово, живак, бисмут, вибрационна болест, както и хронично наличие на такива, възпалителни гинекологични заболявания от нетуберколозно естество и стерилитет вследствие на възпалителен процес- при жените, при мъжа: хроничен простатит, весиколити, епидимити, патоспермия, мъжки стерилитет, олигоспермия, възпалителни алергични заболявания на горните дихателни пътища, някои кожни заболявания: състояния след изгаряния на кожата (ръбцови изменения), хронични екземи, невродермити, себороична екзема, псориазис вулгарис, дисхидрози (неусложнени с пиодермия), пруритус, хронична уртикария.

СПА Хотел Стримон Гардън

strimon

Почивна станция Пауталия

pautalia-spa

СПА хотели Златни пясъци

Морският курорт Златни пясъци е разположен на 18 км. от Варна, в природния парк „Златни пясъци”. Огромно богатство на курорта са и целебните минерални води. Любителите на СПА процедурите ще намерят тук горещи минерални извори като в много от хотелите се предлагат различни възможности. Освен традиционните терапии, тук се предлагат и такива от Тайланд, Индонезия, турска баня, процедури на хавайски WATSU, винена, шиатцу масаж и шоколадова.

Лекуват се:

 • Заболявания на опорно-двигателния апарат от възпалителен, дегенеративен, ревматичен и травматичен произход, ставни и мускулни заболявания – артрити, артрози, миалгии.
 • Заболявания на периферната нервна система – радикулити, неврити, плексити, невралгии
 • Гинекологични заболявания – включително и стерилитет
 • Безсъние; хипертонична болест – I-ви стадий;
 • Хронични заболявания на дихателната система – фарингити, бронхити.
 • Неврози, психоневрози, начална хипертония, мигрена, умствена умора и преумора, за профилактика на лица, заети предимно с умствена работа.

Амбасадор хотел Златни пясъци

ambasador

Апарт хотел голден лайн

apart

Хотел Луна

luna copy

Хотел Мимоза

facilities

СПА хотели Св. св. Константин и Елена

Св. св. Константин и Елена е на 9 км североизточно от Варна и на 10 км от Златни пясъци. Той е най-старият български морски курорт (1908 г.), възникнал около едноименния манастир. Славата на курорта е в уникалното съчетание на чист въздух, много зеленина и приказно море. На ваше разположение са множество първокласни хотели, предлагащи различни оздравителни и възстановяващи процедури. Районът има много извори с лечебни свойства, басейни с гореща минерална вода, балнеологични комплекси и др.

1. Заболявания на опорно-двигателния апарат:

 • дегенеративни ставни заболявания – коксартроза, гонартроза, спондилартроза;
 • увреждания на междупрешленните дискове/дископатии, дискови хернии/;
 • възпалитени ставни заболявания /моно и полиартрити, периартрити, бурсити, инсерционити/;
 • състояния след фрактури и хирургичното им лечение, състояния след артроскопия и ендопротезиране на тазобедрена, колянна и раменна става.

2. Заболявания на периферната нервна система:

 • моно и полиневропатия, радикулит, плексит;
 • последици от травми на периферни нерви.

3. Кожни заболявания.

4. Гинекологични заболявания.

Азалия хотел балнео & СПА

Interior

Романс сплендид & СПА хотел

splendid

Естрея хотел балнео & СПА

esterea1

Астор гардън хотел

astor

СПА хотели Вонеща вода

Село Вонеща вода е разположено на около 500 м надморска височина в подножието на Стара планина. Селото отстои на 30 км от Велико Търново и на 20 км от Трявна. В селището има открит минерален извор, даващ възможности за медицински туризъм и балнеолечение. Минералната вода се използва за лечение чрез пиене и балнеолечение. Основните програми за лечение с водата са:

 • стрес, травми, хронични заболявания на гръбначния стълб;
 • лечение при кожни заболявание – за хора с хронични и неспецифични дерматитти, псориазис, акне, екземи, себорея;
 • заболявания на дихателната система – подходяща за профилактика и лечение на хронични възпалителни и алергични заболявания /бронхит, астма и др./
 • гинекологични заболявания, стерилитет – подходяща за профилактика и лечение на женската полова система, стерилитет, ендометрити, дисменорея, подостри и хронични неспецифични възпалителни заболявания;
 • лечение на опорно-двигателния апарат – подходяща за профилактика и лечение на ортопедични заболявания – при посттравматични и постоперативни състояния, състояния след фрактури, луксации, разкъсване на връзките на ставите и др.;
 • дегенеративни заболявания – подходяща за профилактика и лечение на дегенеративни и възпалителни ставни заболявания – артрити, спондилози, коксартрози, гонартрози, ревматоиден артрит, подагра и др.

Комплекс Димана

voneshta voda

СПА хотели с. Овча могила, Свищовско

Гостите на село Овча могила биха могли да посетят Храм „Св. Троица” построен е през втората половина на XIX век. Близостта на селцето до река Дунав дава възможности за излети и разходки с лодки и катери по реката. Могат да се посетят и язовирите “Лъженска бара” и “Каменец”, които се намират на 23 и 30 километра от с. Овча могила.

Показания за лечение:

 • Заболявания на опорно-двигателния апарат от възпалително, дегенеративно и обменно естество: артрозна болест с различна локализация, ревматоиден артрит и други видове артрити, болест на Бехтерев;
 • Заболявания на костите и мускулите от травматично, професионално, токсично и инфекциозно естество: състояние след фрактури, луксации, дисторзии; остити, остеомиелити, миалгии, миозити, тендовагинити, тендомиозити, фибромиозити, бурсити; контрактури и деформации, вибрационна болест, контрактури от кожно-мускулен и ставен произход;
 • Заболявания на периферната нервна система от инфекциозно,токсично и травматично естество: дискови хернии, дископатии, невралгии, неврити, радикулити, плексити, полиневрити, полиневропатии и др.
 • Стомашно-чревни и чернодробни заболявания: язвена болест, гастрити, колити; хепатити, дискинезии на жлъчните пътища и жлъчния мехур.
 • Ендокринно-обменни заболявания: подагра, диабет, затлъстяване и др.

Страдания, които се повлияват от лечението и профилактиката с минерална вода: гинекологични заболявания в хроничен стадий; кожни заболявания.

Translate »
Еко СПА центрове