СПА Естрея Св. св. Константин и Елена

В сградата на “Естрея Резиденс” е разположено новото отделение на Клиниката по физикална и рехабилитационна медицина към УМБАЛ „Св. Марина“– Варна. Пациентите могат да се възползват от безценното съчетание на морски климат, морска вода и минерална вода от източник с температура 42-46 градуса за лечение и профилактика на множество заболявания. Минералната вода в комплекса е слабо минерализирана, съдържа калций и магнезий, което я прави изключително ценна при лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат и централната и периферната нервна система. Лечението на пациентите се осъществява от квалифицирани лекари, рехабилитатори, кинезитерапевти и сестри при отлични битови условия.

Клиниката приема за лечение здравноосигурени пациенти по НЗОК (клинични пътеки 262,263,264,265) и здравноосигурени лица.

В отделението се извършва физикална терапия и рехабилитация при:

Заболявания на опорно-двигателния апарат:

  • дегенеративни ставни заболявания: коксартроза, гонартроза, спондилоартроза, генерализирана деформираща артроза;
    увреждания на междупрешленните дискове: дископатии, дискови хернии;
  • възпалителни ставни заболявания: моно- и полиартрити, периартрити, бурсити, инсерционити, ставни синдроми при системни заболявания и др;
  • състояния след фрактури и хирургичното им лечение, състояния след артроскопия и заместване на тазобедрена, колянна и раменна става.

Заболявания на централната нервна система:

  • последици от мозъчно – съдова болест (мозъчен инфаркт или кръвоизлив) множествена склероза; паркинсонова болест.

Заболявания на периферната нервна система:

  • моно и полиневропатия, радикулит, плексит, последици от травми на периферни нерви.

Заболявания на сърдечно – съдовата система:

  • рехабилитация след стар инфаркт на миокарда и след сърдечни операции – байпас, сърдечно-клапно протезиране.

Отделението разполага със:

Салонът за кинезитерапия разполага с пълното оборудване за провеждането на лечебна физкултура – шведска стена, клетка на Роше, швейцарски и медицински топки, ластици, велоергометър, степери и фитнес уреди.

Секторът за балнеолечение включва басейн с минерална вода с постоянна температура 29 – 30 градуса, подходящ за провеждане на индивидуална или групова подводна гимнастика. Басейнът разполага с колело за акваспининг; хидромасажна вана.

Секторът електролечение е оборудван с пълната гама модерни апарати за лечение с ниско и средночестотни токове, ултразвук, магнитотерапия , лимфен дренаж и др.

Секторът за термотерапия предлага компреси с луга, криотерапия, сауна, парна баня
СПА капсула: комбинира лечение с пара, инфрачервена топлина, хромотерапия, аромaтерапия.

Translate »
Еко СПА центрове