СПА център Здравец Велинград

Ароматерапия и специален пилинг с кафе и мед ще ви накарат да се почувствате в далечния изток, калолечение с кал от Йордания, шоколадова и винена терапия за лице и тяло, лечебни програми, хидромасажна, арома и перлена вана, сауна, парна баня с лимон и мента, зала за Релакс с приятна музика, и още много процедури, които имат една единствена цел: Релакс и Здраве.

САУНА

Представлява горещо и влажно помещение облицовано с дърво. Загрява се до около 100 градуса. Подгряването става чрез специални електрически или печки на дърва, в които са разположени вулканични камъни. Те именно съхраняват и разпространяват топлината, но освен това имат много специфичен аромат. Сухият и горещ въздух в сауната действа възстановяващо и укрепващо за организма, като провокира отделянето на токсини. Сауната е идеалното средство против ежедневния стрес и наднорменото тегло. Ефектът на сауната е винаги положителен за организма.

ТУРСКА БАНЯ

Просторно помещение за напарване с пейки,с красив дизайн, мека приглушена светлина, таван във формата на купол. Подът и пейките се подгряват. Действието на турска баня върху тялото е преди всичко релаксиращо. Така че най-важният ефект, който има е успокояване на нервната система. Турската баня ефективно почиства кожата, стимулира регенерацията на кожата и обмяната на веществата, забавя стареенето на кожата. Турската баня нежно, внимателно и дълбоко затопля мускулите и ставите. Така посещението помага да се отпуснете и има силно положително въздействие при възстановяване от контузия. Турската баня е най-щадяща от всички видове бани, но въпреки това трябва да се избягва от хора със сърдечно-съдови заболявания и възпалявания на вътрешни органи.

КАБИНЕТИ ЗА ВОДНИ ПРОЦЕДУРИ И ТЕРАПИИ

Всички водни процедури са много приятни. Въздействието им се дължи на температурата на водата, както и на бързата промяна на тази температура (топлинно въздействие), на водната струя, налягането на подемната сила на водата (механично въздействие), на химичния състав (химично въздействие), а също и на прибавките към водата. Подводен масаж и процедури дават многостранен резултат. Особено силно е изразен рефлекторният им ефект, тъй като се създава приятно усещане за физическо и психическо отпускане и общо подобряване на настроението. Температурните промени в тялото под влияние на по-хладната или по-топлата вода се отразяват върху цялата нервна система. Краткотрайните водни процедури – топли и студени, са възбуждащи, продължителните най-често водят до отпускане на нервната система. Водните масажи и процедури повишават общата устойчивост спрямо умората и значителните отклонения в температурата. В кожата и целия организъм се отделят активни вещества, които могат да доведат до повишена неспецифична закаленост, а това е твърде ценно.

Също така се повишат кръвообращението на тъканите и се ускорява лимфотока, с което се постига по-бързо отстранява на отпадъчни вещества от мускулите и ставите след натоварване. Подводният масаж и процедури се прилагат предимно за отморяване, при обща отпадналост, променливи настроения, както и при липса на апетит, склонност към повтарящи се инфекциозни заболявания и други. Резултатът от подводния масаж може да се повиши, ако към водата се прибавят различни препарати – соли, пенливи вещества, които се продават на пазара. “

ПАРНА БАНЯ

Топло помещение с температура от 40-50°С и с голяма влажност. Посредством парогенератор, в помещението се впръсква пара. Таванът на класическата парна баня е тип „дъга“, така че кондензиралата пара да се стича по стените, а не да капе от тавана.В помещението има удобни пейки за сядане или анатомични лежанки, облицовани от стъклокерамика, каменна мозайка и др. Въпреки високата влажност на въздуха, в парната баня се диша лесно, защото парата не е суха и не гори дихателните пътища. Престоят в нея засилва имунната система, подобрява обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Порите се отварят и почистват, тялото се чувства отпочинало.В парната баня могат да се впръскват различни аромати или соли, които са подходящи за белите дробове и дихателните пътища. Парната баня облекчава симптомите на артрит , ревматизмът , болки в ставите, болки и напрежение в мускулите. Обилното изпотяване е идеалният начин да се поддържа здрава кожа, то почиства по-добре от сапун и вода. Парната баня стимулира притока на кръв към кожата, отваря порите. Отмива мъртвите кожни клетки и изхвърля токсините. Парната баня не е подходяща за хора страдащи от сърдечно-съдови заболявания, бременни жени.

ВИХРОВА БАНЯ
Тази вана съчетава благоприятното въздействие на водни струи, насочени към рефлекторните зони на цялото тяло, със здравословното влияние, което оказва богатата на минерали вода. Тонизиращият ефект е гарантиран.

Translate »
Еко СПА центрове