СПА център Калиста Старозагорски бани

Курортът Старозагорски минерални бани е разположен в Задбалканската балнео – климатична нископланинска зона, обхващаща курорти и обекти в Задбалканския нископланински климатичен район и някои по- високо разположени подбалкански полета, с надморска височина 400-500 м, като Момин проход, Долна баня, Баня, Стрелча, Павел баня.

Класификационната формула на минералната вода в курорта Старозагорски минерални бани е IV – 44.

ПОКАЗАНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ

І. Вертеброгенни (произлизащи от гръбначния стълб) болестни изменения и такива на периферните нерви
ІI. Дегенеративни, ставни и околоставни възпалителни заболявания
IІI. Състояние след травматични и ортопедични заболявания
ІV. Заболявания на централната нервна система.

СПА центърът се намира в курортен комплекс Старозагорски минерални бани, в живописен и екологично чист район, разположен на южния склон на Сърнена гора, на 12 км от гр. Стара Загора.
Тук ще ви предложат многобройни терапии за лице и тяло, провеждани в идеална обстановка за релаксация.
За комфортното ви състояние ще се погрижат физиотерапевти, рехабилитатори, кинези терапевти, козметици, администратори, спасители и др.
Спа и уелнес сектора на Спа хотел Калиста е мястото, където ще се ревитализира Вашето тяло. Тук ще може да изхвърлите токсините, да освежите и хидратирате кожата си както и да подобрите своето кръвообръщение и метаболизъм.
Уникалният СПА и Уелнес център на хотела е разположен на площ от 6000 квадратни метра и разполага с модерно съвременно техническо оборудване. Разхождайки се около атрактивната водна каскада, намираща се в атриума на СПА центъра, ще се насладите на приятна гледка – пирамидалния стъклен таван дава възможност за пряк достъп на галещи слънчеви лъчи или на нежно падащи снежинки според сезона.
Хотелът предлага още: – фреш бар, вътрешен басейн и релакс зона, която ви предоставя уникален комфорт за пълноценна почивка.

Оборудване

СПА центърът разполага с масажни кабинети, оборудвани с ново поколение тангенторни вани с анатомичен дизайн за подводен, вихров и перлен масаж, маса за ориенталски и различни видове мокри процедури, класически кабинети за терапевтични процедури в различен стил.
Зоната за процедури е изолирано от общите части място. Тук нашият квалифициран персонал ще Ви предложи най-добрите разкрасяващи терапии, процедури за тяло и лице, грижа за здравето.

Басейни

Басейнът на СПА център Калиста е с топла минерална вода 32 – 35°C и размери 20м дължина, 10м широчина и дълбочина 165см. Има 3 вградени хидромасажни зони, водни ефекти и воден гейзър. Водните съоражения са оборудвани със собствена система за пречистване на водата.
Открития тревен плаж на СПА Хотел Калиста е разположен непосредствено до басейна.

Детският басейн на СПА хотел Калиста е с 5 метра дължина и 2 метра широчина, и е дълбок 70 см. Оборудван е със собствена система за пречистване на водата. Температурата на водата е 37 – 39 °C.

Балнео лечебни процедури

Минерални вани

Те се предлагат обикновено като индивидуална балнеопроцедура.

Подводен масаж

Водна процедура, която се извършва с минерална вода. Съчетава се механичното и химичното въздействие на водата.Налягането на водата се дозира в различна степен, като се постига тонизиращ или успокояващ ефект, а масажа се води в посока от периферията нa крайниците към тялото. Подводно – струевият масаж е приятна процедура, която се препоръчва след психическа и физическа умора. Масажът във всичките видове подобрява кръвообръщението.

Кинезитерапия

Включете се в груповите занимания или изработете съвместно с нашите кинезитерапевти индивидуална програма за лечебна физкултура, аналитична гимнастика и специализирана лечебна гимнастика с механотерапия при лечението на заболявания на опорнодвигателната система като коксартроза, дископатия, дискова херния и др.

Електротерапия

Д-Р ЙОРДАН ГЕЧЕВ
Вертебролог и специалист “Физиотерапия, Рехабилитация и Курортология”, автор на учебника по гръбначни заболявания “Основи на вертебрологията”, управител на МЦ “Павел Баня” ЕООД.

МЦ “ПАВЕЛ БАНЯ” ЕООД е лечебно заведение за специализирана извънболнична помощ. В него работят 36 лекари – специалисти от всички области на медицината, от които шест с призната специалност “Физикална медицина и рехабилитация”

Лекарите физиотерапевти притежават завиден опит, натрупан през годините на тяхната лекарска практика в националния курорт – гр. Павел Баня, с насоченост към заболяванията на опорно – двигателния апарат, гръбначните заболявания и заболяванията на периферната нервна система.

В СПА хотел “Калиста” се прилагат всички видове лечебни комплекси, характерни за лечебния процес в гр. Павел Баня.

  • Апаратите с които разполага базата, са с високоефективни характеристики и отговарят на съвременните изисквания. Процедурите се осъществяват с няколко вида ток: прав, галваничен и променлив, с различна честота.
  • Електропроцедурите подобряват кръвообръщението, действат антисептично, подобряват храненето на тъканите, стимулират периферната нервна система, намаляват мускулните спазми.
  • Магнитотерапията оказва изключително добро противовъзпалително и болкоуспокоително действие при заболявания на опорнодвигателния апарат, следфрактурни състояния и заболявания на периферната нервна система.

Луголечение

Компресите с луга имат силно изразен противовъзпалителен, болкоуспокояващ ефект. Прилагат се при болки в кръста, колената, раменните стави, ръцете. Спа хотел Калиста е оборудван с последно поколение техническо оборудване за прилагането им.

Услуги

Ледена баня

Ледената баня е един от най-ефективните начини да се предотвратят уврежданията и микротравмите, настъпили в мускулите, особено след дълги и интензивни натоварвания. Използва се и за контрастна терапия след сауна, с цел подобряване на кръвообръщението. Температурата на водата в Леденият басейн е 16 – 18°C.

Релакс зала

Стая с 6 затоплящи се легла с ергономична форма и потенциометър за регулиране на температурата на затопляне и 4 СПА кушетки.

Финландска сауна

Суха баня с ниска влажност на въздуха и температура от 95°C до 110°C. Редуването на горещо и студено, както и фазите на почивка характеризират класическия ход на сауната, подобряват кръвообращението и подсилват имунната система.

Инфрачервена сауна

Суха кабина, в която тялото се нагрява не чрез околната температура на помещението, а чрез лъчи с дължина на вълната от инфрачервения спектър. Инфрачервените лъчи загряват само тялото, без да затоплят околната среда в кабината, на дълбочина от 2 до 4 см. Този метод не натоварва сърцето и дава възможност на хора с високо кръвно налягане да я ползват без притеснения.
Помага за разграждането на мастните депа при целулитните образования. Полезна за астматици, кожни алергии, пречиства тялото от токсини, изхвърляне на шлаки и други вредни вещества.

Парна баня с мента

Парна баня с висока влажност и температура на помещението 50°C. Ароматът на мента спомага за освобождаване на дихателните пътища и детоксикация на организма.

Лакониум

Суха баня с топли стени, пейки, под и с малка влажност на въздуха – температура от 65-75°C. Температурата е постоянна. Излъчващата се от всички страни топлина загрява тялото по нежен и благотворен начин.

Тепидариум

Тепидариумът е регенерационна баня по римски образец. Температурата е около 37°C – 39°C. С ергономично оформените лежанки престоят в тепидариума няма ограничение, витализиращото и благотворно въздействие може да продължава с часове.

Парна баня с евкалипт

Баня с висока влажност с впръскване на аромати.
Температура на помещението от 43-45 ° C. Лечебното въздействие на ароматите и благоуханията печели все по-голямо значение в модерната регенерационна медицина. Оптималното свързване на парата и ароматите, увеличава лечебното им действие. Инхалацията на есенции от билки като лавандула или евкалипт е благотворно за белите дробове и дихателните пътища.

Ледена кабина

Алтернатива на снежната стая е ледената кабина. Температурата е от 4°C до 5°C, а в пейзажа от изкуствено оформени скали усещането за студ не е така интензивно, колкото в снежната стая.

Турска баня

Турската баня е с висока влажност и температура 50°C. В затоплените мраморни пейки са вградени специални корита, наречени „курни”, които са пълни с вода за обливане на тялото. Върху нагрятия мраморен камък се извършва екзотичния пенен масаж.

СПА РЕЦЕПЦИЯ : ТЕЛЕФОН ЗА ИНФОРМАЦИЯ И РЕЗЕРВАЦИИ: 0884 44 82 87

 

 

Translate »
Еко СПА центрове