СПА център Макси клуб Велинград

СПА Центърът е създаден по най-високите съвременни стандарти, за да откриете търсеното съвършенство за тялото и душата. Петте минерални басейна, носят славата на Maxi Velingrad Park Hotel & SPA, като хотела с най-много басейни в SPA столицата на Балканите.

Работно време: всеки ден от 8.00 до 20.00 часа.

На разположение на гостите са стая за релакс, три вида сауни, парна баня, тепидариум, турска баня, три лечебни топила, хамам, контрастен басейн, масажни студиа, козметично студио, солариум и фитнес.

Минималната възрастова граница за достъп до термалната зона включваща сауните, парната баня и стаята за релакс е 12 години поради съображения за сигурност, грижа за детското здраве и комфорта на всички гости. Децата под 12 години могат да се насладят на вътрешните и външни басейни в останалата част от СПА центъра.

КОЗМЕТИЧНО СТУДИО

Козметичното студио предлага хидратиращи, подмладяващи и освежаващи терапии, както и почистване на лице.

Студиото разполага със съвременна техника в дермо сферата и професионалисти, които използват само висок клас козметични продукти. Maxi Velingrad Park Hotel & SPA се доверява на висококачествената испанска козметика SKEYNDOR® и Natura Bisse, и на немската био козметика Dr.Spiller®.

При нас ще намерите всякакъв тип процедури, които да удовлетворят ценителите на красотата, модерната визия и релакса.

МАСАЖНИ КАБИНЕТИ

SPA центърът на Maxi Velingrad Park Hotel & SPA разполага със 7 индивидуални масажни кабинета. Във всеки един от тях има сауна, джакузи и парна душ кабина. Предлага се огромно разнообразие от масажи за цялото тяло и отслабващи програми, а масажните кабинети осигуряват пълен покой и дискретност, за да се поглезите заслужено.

Масажистите са професионалисти с опит и богатата гама от масажи се извършва с висококачествената козметика на Dr.Spiller®, SKEYNDOR® и Natura Bisse, изцяло съобразени с изискванията на клиента.

ЮМЕЙХО ТЕРАПИЯ

Източен Божествен Масаж

В СПА центровете на MAXI VELINGRAD – PARK HOTEL & SPA и Maxi Club Sofia вече може да се докоснете до източния божествен масаж. Ще бъдете в сигурните ръце на нашите масажисти, които придобиха знанията от големия майстор Валентин Мирчев, носител на пета степен юмейхо, издадена от центъра за превантивна медицина в Токио, Япония.

Методичното прилагане на сложен комплекс от мануални действия и физически упражнения, с цел възстановяване на функционалния баланс на човешкия организъм.

Лекува или намалява причините за функционалните нарушения, които с времето могат да се превърнат в хронични заболявания.

Техники за лечение на костите и ставите
Практики от акупресурата и рефлексотерапията
Стречинг елементи (удължаване и разтягане)
Методики за възстановяването на стойката на тялото
Упражнения за подобряване на биомеханиката на двигателния апарат

САУНИ

Стопля, изчиства кожата, отпуска мускулите, действа релаксиращо, закалява…
Сауната е всеизвестна със своите полезни за здравето свойства. Тя е един естествен и релаксиращ начин за прочистване, подмладяване и повишаване на духа. Сауната е чудесна за изчистване на кожата и цялото тяло, защото от топлината се отварят порите на кожата. От високата температура тялото се поти и по този начин чрез потта се отделят токсините. Сауната има релаксиращ ефект и помага на хора, които са под стрес. Тя отпуска преуморените мускули след тренировки, като подпомага автономната нервна система, която контролира мускулното разтягане.

Сауната има релаксиращ ефект и помага на хора, които са под стрес. Тя отпуска преуморените мускули след тренировки, като подпомага автономната нервна система, която контролира мускулното разтягане.

Сауната не се препоръчва при бременност.

Минималната възрастова граница за достъп до термалната зона включваща сауните, парната баня и стаята за релакс е 12 години поради съображения за сигурност, грижа за детското здраве и комфорта на всички гости. Децата под 12 години могат да се насладят на вътрешните и външни басейни в останалата част от СПА центъра.

Спа центърът на MAXI Club Velingrad предлага уникално разнообразие от сауни, подходящи за различните предпочитания.

РУСКА САУНА

Tрадиционната руска сауна, съчетава благотворното влияние на сауна с оздравителния ефект на различни видове билки.

Ниска влажност, висока температура на въздуха, използва топла до гореща пара.

Ползи: Разширява порите на кожата, стимулира елиминирането на токсини, ускорява метаболизма, релаксира целия организъм, подобрява клетъчното насищане с кислород и образуването на червени кръвни телца.

КЕДРОВА САУНА

Влажността в кедровата сауна е ниска, а температурата на въздуха достига до 70 градуса.

Ползи: Приятният аромат, който материалът излъчва е подходящ за релаксация, медитация и има успокояващ ефект, подпомага досега с природата и има оздравителен ефект при кашлица и усещане за задух.

ФИНЛАНДСКА САУНА

Финландската сауна се характеризира с много висока температура и ниска влажност. Примесено с аромат на мента или евкалипт, гореща дървесина, в сауната се създава неповторимо усещане.

Ползи: Почистващ ефект върху цялото тяло, подобрява циркулацията на кръвта, облекчава мускулни болки, ускорява метаболитните и детокс процеси в организма, подобрява дихателните и астматичните проблеми.

ПАРНА БАНЯ

Парната баня и сауната едновременно много си приличат, но и много се различават. И двете помагат на тялото да изхвърли токсините навън чрез потта, но съществената разлика между двете е, че при сауната температурата е много висока (често пъти между 70-95 градуса, а влажността е много ниска), докато при парната баня е точно обратното – температурата е по-ниска (40 градуса, но влажността е много висока).

Топлият и влажен въздух в парната баня увеличава циркулацията на организма, а също така и разхлабва и отпуска мускулите и ставите. След тренировка, докато разпускате във влажното помещение, ще помогнете на тялото да остане спокойно и гъвкаво, така че да няма странични ефекти от упражненията.

Парната баня също ще помогне на тялото да премахне токсините. Кожата става по-чиста, по-мека и по-здрава.

Парната баня е много полезна за хора, които страдат от астма и респираторни заболявания. Сухата топлина на сауната понякога е твърде силна за белите дробове, докато нежната и влажна топлина помага да се отпуснете и да се отворят белите дробове и бронхите. В допълнение тази терапия може да помогне за намаляване на болките в ставите и симптомите на артрит.

След сесията човек обикновено се чувства по-спокоен, което може да спомогне за намаляване на проблемите, свързани с безсънието и стреса.

ТУРСКА БАНЯ

Турската баня е автентичен ритуал, съчетаващ традиционните източни учения за чистотата на тялото и духа и съвременните виждания за Spa и Wellness култура – почистване, възстановяване и релакс.

След времето, прекарано в турската баня Вашата кожа ще е подобрена, токсините ще са премахнати. Процедурите имат и здравословно значение. Те подобряват респираторни проблеми, синузит и грипни състояния, стимулират имунната система като увеличават образуването на антитела, намаляват целулита.

ХАМАМ – „РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА ТОПЛИНА” (ОТ АРАБСКИ)

Температурата в двата хамама е около +40°С. Затова хамамът има по-малко противопоказания, отколкото обичайната парна баня. Хамамът може да се посещава от деца и хора с недобро здраве, без притеснение, че ще създаде излишен стрес за организма.

Чистотата на меката и приятна пара в хамама действа удивително на кожата. Тя забавя стареенето, ускорява зарастването на раните и лекува възпаленията. Както и всички парни бани, хамамът оказва много добро въздействие на носоглътката, лекува болести на дихателните пътища, възстановява намаления от простудите имунитет.

В хамама може да се възползвате от професионални масажи, един от които е и уникалният Сапунен масаж.

ТЕПИДАРИУМ

Тепидариумът представлява помещение за релакс между разнообразието от терапии и процедури и след тренировка. Препоръчва се също и като въвеждаща процедура преди сауна или преди охлаждане. Помещението се подгрява през пода и стените. Температурата е умерена – около 36-40 °C, влажност на въздуха до 30%. Обзаведен е с ергономичнo оформени отоплени пейки.

Поради умерената температура, близка до тази на човешкото тяло, тепидариума могат да посещават и гостите, за които са противопоказани високите температури на класическите термични процедури. Престоят няма ограничение и може да продължи с часове според индивидуалните нужди и потребности.

КОНТРАСТЕН БАСЕЙН

Бавното потапяне в този басейн предизвиква постепенно стягане на цялата мускулатура и свиване на кръвоносните съдове от долу нагоре. Подпомага циркулацията на кръвта и лимфата, подсилва имунната система и води до облекчаване на редица болестни състояния.

Ефектът се засилва, когато потапянето е непосредствено след престой в сауна или парна баня.

СТАЯ ЗА РЕЛАКС

Стаята за релакс е обзаведена в типичен марокански стил. Тя е онова специално място, където ще намерите истински покой за тялото и ума с нежна отпускаща музика, въздействащи аромати и мека светлина от блещукащи свещи. Погледът може да бъде отвлечен единствено от големите аквариуми с екзотични риби, които са единствените пазители на това място.

След като посетите сауните и парната баня, стаята за релакс е една добра възможност за завършека на SPA процедурите в уютна атмосфера, в която властва завладяващата и успокояващата тишина в комбинация с удобни кресла и сепарета.

Translate »
Еко СПА центрове