СПА център Медика-Албена хотел Добруджа

УСЛУГИ

САУНА

Температурата в сауната варира между 70ºС и 100ºС, а влажността е ниска, между 3 и 20%. Усещанията след посещение в сауна са лекота, чистота и спокойтвие. Постига се много добро отпускане на мускулатурата при интензивни тренировки, сваля се нервното напрежение и се подобрява кръвообращение на цялото тяло.
Важно е да се спазват противопоказанията за сауна.

Сауна – индивидуално ползване – 1 час – 30 лв
Сауна – малка/ групи до 3 души – 1 час – 15 лв
Сауна – голяма/ групи до 10 души – 1 час – 90 лв

ПАРНА БАНЯ

Топлината в парната баня стига едва до 40 – 50°С. Помещението е видимо замъглено от нежна пара и влажността на въздуха е 100%. Много добър козметичен ефект върху цялото тяло: отварят се порите, кожата се прочиства и се хидратира.

Парна баня – индивидуално ползване – 1 час – 12 лв
Парна баня – групи до 10 души – 1 час – 55 лв

ЛЕЧЕБНИ БИЛКОВИ ЧАЙОВЕ /ДНЕВНА ДОЗА/4 лв.

В чайната зала на Медика-Албена се приготвят различни билкови смеси с лечебна и профилактична цел. Успокояващи, против високо или ниско кръвно, за отслабване, при проблеми с простатата, при обриви, при колит, гастрит, безсъние, за повишаване на потентността, при сърдечни проблеми, при диария, при бронхит, за спадане нивото на холестерола и при артеросклероза са само част от цялата гама фитотерапевтични напитки предлагани тук.

ПАКЕТ БИЛКОВА СМЕС/45 лв.

За да се възползате пълноценно от лечебния ефект от отварите, предлагаме ви готови пакети за домашна употреба.

ТРАПЕЗЕН ЧАЙ /БИЛКОВ, ПЛОДОВ, ЗА ОТСЛАБВАНЕ/2 лв.

Дори да не сте при нас по дадена програма, също можете да се възползвате от благотворния ефект на билките, както и от удоволствието на чаената церемония.

ГРУПОВА ЛЕЧЕБНА ГИМНАСТИКА – 20 МИН/18 лв.

Двигателната терапия се провежда в група под ръководството на рехабилитатор. Съдържа комплекс от различни физически упражнения, в зависимост от поставените лечебни цели.

ИНДИВИДУАЛНА ЛЕЧЕБНА ГИМНАСТИКА – 30 МИН/28 лв.

Индивидуална двигателна терапия провеждана от терапевт.Съдържа комплекс от различни физически упражнения, в зависимост от поставените лечебни цели.

ВОДНА ГИМНАСТИКА – 20 МИН/18 лв.

Групова двигателна терапия в басейн под ръководството на рехабилитатор. Укрепва мускулите и подобрява общото физическо състояние. Намалената гравитация във водата прави тялото по-леко и стабилно и движенията са хармонични и плавни.

ПАКЕТИ

ОБЩ КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – 3 БР./135 лв.
ОБЩ КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – 5 БР./224 лв.
ЧАСТИЧЕН КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – 3 БР./67 лв.
ЧАСТИЧЕН КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – 5 БР./109 лв.
ЧАСТИЧЕН КЛАСИЧЕСКИ МАСАЖ – 10 БР./215 лв.
ЗОНОТЕРАПИЯ – 3 БР./136 лв.
ЗОНОТЕРАПИЯ – 5 БР./216 лв.
ОБЩ МАСАЖ – АРОМА – 3 БР./157 лв.
ОБЩ МАСАЖ – АРОМА– 5 БР./252 лв.
ОБЩ МАСАЖ – АРОМА– 10 БР./498 лв.
ЧАСТИЧЕН МАСАЖ – АРОМА– 3 БР./72 лв.
ЧАСТИЧЕН МАСАЖ – АРОМА – 5 БР./118 лв.
ЧАСТИЧЕН МАСАЖ – АРОМА – 10 БР./232 лв.
БОДИФОРМЕР – 5 БР./150 лв.
ИНХАЛАЦИИ – 5 БР./55 лв.
ПАКЕТ- ТОНУС – 2 ДНИ/73 лв.
2 бр. фитнес, 1 бр.сауна, 2 бр.част.масаж
ПАКЕТ – ТОНУС – 3 ДНИ/99 лв.
3 бр. хидроджет, 3 бр. солариум

ТЕРАПИИ ЗА ЛИЦЕ – SOTHYS FRANCE

ЛИФТ ДЕФЕНС/ 90 лв.

Терапията има стягащ ефект против стареене на кожата. Отпечатъците от времето и умората се заличават.

ХИДРООПТИМАЛ/ 90 лв.

Дълбока хидратация на кожата, която е основана на грижа против стареенето, възстановява и оптимизира водния баланс на кожата на лицето.

ОЧЕН КОНТУР/ 30 лв.

Антибръчкова терапия за околоочния контур, успокояваща процерура, подобрява кръвообръщението, изглажда малките линии в областта на очите, премахва подпухналостта и заличава тъмните кръгове.

МЪЖКА КОЗМЕТИКА/ 90 лв.

Терапия разработена специално за мъже с тонизиращо и подмладяващо действие.

ПРОГРАМИ STARVAC

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ/45 лв.

При този метод става подобряване на линията и намаляване на обема на проблемните зони, идеално образуване на съединителнотъканните структури с повишение на еластичността, а също така разглаждане на неравностите на релефа на кожата.

ЛИМФЕН ДРЕНАЖ/52 лв.

Лимфният дренаж с помощта на апарат въздейства върху проблемните участъци чрез вакуумно-ролкова система. Процедурата притежава мощно нормализирализиращо и релаксиращо въздействие върху нервната система, има възстановяващ и тонизиращ ефект върху кожните и мускулните структури.

СТАРВАК – УМОРЕНИ КРАКА/43 лв.

Този вид масаж способства за подобряването на тонуса на кръвоносните съдове и избирателната пропускливост на капилярите. Това води до подобряване на кръвоснабдяването на мускулите.

ПРОГРАМИ RYOR

BODY FORM BASIC/ ACTIVE / ALGO MAX EFFECT – 1 ДЕН/40 лв.
BODY FORM BASIC/ ACTIVE / ALGO MAX EFFECT – 6 ДНИ/220 лв.
BODY FORM BASIC/ ACTIVE / ALGO MAX EFFECT – 10 ДНИ/360 лв.

ТОПЛОЛЕЧЕНИЕ И ЕЛЕКТРОЛЕЧЕНИЕ

СОЛАРИУМ – 15 МИН/12 лв.

Селектирано въздействие с ултравиолетови и топлинни лъчи, което води до пигментация и образуване на вит. Д в кожата, без да й нанася вреда. Ефектът е естетически и здравословен.

ПСОРАРИУМ – 15 МИН

Селектирано въздействие с ултравиолетови и/или топлинни лъчи, при което има възможноста за дозировка при кожни заболявания, като псориазис, невродермит, акне.

ЕЛЕКТРОЛЕЧЕНИЕ ПО ПРЕДПИСАНИЕ/15 лв.

Лечебно въздействие с помощта на различни видове ток. Прилага се при възпаления и болки на опорно-двигателния апарат и периферна нервна система, при хронични гинекологични възпаления, при хронични заболявания на горните дихателни пътища.

УЛТРАЗВУК НА ПОЛЕ/20 лв.

Ултразвукът има противовъзпалително и обезболяващо действие, влияе върху заболявания на опорно-двигателната система, при разтягания или мускулни спазми и други оплаквания свързани с периферната нервна система При фонофорез под действието на ултразвука се въвеждат локално медикаменти.

ИНТЕРФЕРЕНТНА ТЕРАПИЯ/20 лв.

Терапия използваща въздействието на кръстосаните токове, особенно ефективна при схващания, ставни и мускулни болки, артрити и артрозни изменения.

МАГНИТОТЕРАПИЯ – ЦЯЛО ТЯЛО/23 лв.

Единствената електропроцедура която може да се ползва при наличие на чуждо тяло в или над засегнатата зона (гипс, метални шини и други), отлични резултати при фрактури, операции, изкълчвания, дископатия, ишиас, лумбаго и други.

ИНХАЛАЦИИ (С МОРСКА/МИНЕРАЛНА ВОДА)/13 лв.

Процедура помагаща отделянето на секрецията през горните дихателни пътища, в комбинация с медикаменти, морска или минерална вода. Действат противовъзпалително, подобряват локалния имунитет и помагат за дренаж на секрети при синузити, ларингити, трахеити, бронхиална астма, болки в гърлото.

КАЛОЛЕЧЕНИЕ – ЧАСТИЧНА АПЛИКАЦИЯ – 20 МИН/32 лв.

При този вид процедури, лиманната кал се нанася на дебел слой, гореща (38-42ºС) върху определената зона на тялото, след което за постигане на максимален ефект тялото се обвива във фолио и завивка. Изключително добро действие при различни хронични заболявания на ставите.

КАЛОЛЕЧЕНИЕ – ЦЯЛА АПЛИКАЦИЯ – 20 МИН/55 лв.

МАСКА НА ЛИЦЕ С КАЛ – 20 МИН/14 лв.

Нанасянето е като при козметична маска, изключителен хидратиращ и освежаващ ефект, освен това е особенно полезна при всякакви кожни оплаквания.

ФАНГОПАРАФИНОВА АПЛИКАЦИЯ НА ПОЛЕ – 20 МИН/17 лв.

Фангото е вулканичен прах, притежаващ свойството да задържа дълго време топлината. Тази «минерална кал» извлечена от езеро близо до италианския град Батаглио в примес с парафин се налага при болки в опорно-двигателната система.

СТУДЕНИ КОМПРЕСИ С КЕСТЕНИ – 20 МИН/17 лв.

Екстрактът от кестени е доказано терапевтично средство при разширени вени и уморени и отекли крака. За траен ефект се препоръчва курс от 10 сеанса.

УВИВАНИЯ НА ЦЯЛО ТЯЛО С АЛГИ – 20 МИН/45 лв.

Изключителен козметичен ефект! Алгите (морски водорасли) се намират в микронизирано състояние, което позволява по-голямата част от тях да попие в горните слоеве на кожата и да окажат дълготраен ефект за подмладяване.Те стягат и омекотяват кожата, отварят порите и имат антицелулитно действие. След процедурата се препоръчва тялото да се измива само с вода, за да остане върху тялото т. нар. мантия от водорасли.

УВИВАНИЯ НА ЧАСТ.ТЯЛО С АЛГИ – 20 МИН/24 лв.

СЕНОТЕРАПИЯ – 30 МИН/28 лв.

Алпийска методика за релаксация с няколко действия: успокояващ, антицелулитен и дезинтоксикиращ. Вие лягате върху сено, което съдържа специално подбрани билки с успокояващ ефект, тялото Ви се увива със затоплено одеяло и уханието на полето Ви отнася в странта на сънищата!

ВОДНИ ТЕРАПИИ

ПЕРЛЕНА ВАНА 15 МИН/ 20 лв.

Нежен хидромасаж масаж от въздушни мехурчета. Арома вана с етерични масла за релаксация и освежаване. Таласо вана с морски соли за детоксикация и ревитализация.

ХИДРОМАСАЖНА ВАНА 15 МИН /26 лв.

По-интензивен хидромасаж с водни струи. Арома вана с етерични масла за релаксация и освежаване. Таласо вана с морски соли за детоксикация и ревитализация.

ГАЛВАНИЧНА ВАНА 20 МИН/ 26 лв.

Комбинацията от вода и галваничен ток стимулира кръвообръщението и има болкоуспокояващ ефект върху мускулите и ставите.

ЧЕТИРИКАМЕРНА ГАЛВАНИЧНА ВАНА 20 МИН /16 лв.

Частична вана за долни и горни крайници. Особено подходяща при ревматоидни оплаквания.

ПОДВОДЕН МАСАЖ 20 МИН /29 лв.

Интензивен мануален хидромасаж под налягане на водната струя на цяло тяло.

АПЛИКАЦИИ НА ТЯЛО

ФАНГОПАРАФИН – ЗОНАЛНА АПЛИКАЦИЯ 20 МИН/17 лв.

Частична топла апликация на парафин, обогатен с вулканична пепел. Действа болкоуспокояващо и отпускащо на мускулите и ставите. Стимулира локалното кръвообръщение и обмяната на веществата.

КАЛОЛЕЧЕБНА АПЛИКАЦИЯ – ЦЯЛА 25 МИН /55 лв.

Топлата морска кал се нанася направо върху кожата и чрез своите ценни микрооелементи, соли и хормоноподобни вещества дълбоко почиства тялото, въздейства болкоуспокояващо на ставите и мускулите. Стимулира кръвообръщението, подобрява кожната структура и приятно отпуска.

КАЛОЛЕЧЕБНА АПЛИКАЦИЯ – ЧАСТИЧНА 25 МИН/ 32 лв.

Според оплакванията.

ПЧЕЛЕН ВОСЪК – ЗОНАЛНА АПЛИКАЦИЯ 20 МИН /19 лв.

Топла апликация с пчелен восък, действаща противовъзпалително и болкоуспокояващо на ставите и мускулите.

АПЛИКАЦИЯ С ВОДОРАСЛИ – ЦЯЛА 25 МИН /45 лв.

Топла апликация, която чрез ценните биоелементи и минерали на морските водорасли, действа детоксикиращо, отпускащо и ревитализиращо. Усилва обмяната на веществата и стимулира имунната система. Подобрява структурата на кожата.

ЛЕЧЕБНИ ПРОГРАМИ

ИНТЕНЗИВНА ЛЕЧЕБНА ПРОГРАМА – 5 ДНИ/348 лв.

Най-бързият начин за възстановяване на тялото след травми, болки, хронични заболявания. Програмата е подходяща при проблеми в опорно-двигателния апарат и в периферната нервна система. За кратко време се комбинират различни лечебни фактори.
Включва 20  процедури по лекарско предписание:

 • лекарски преглед;
 • топлиннa процедурa- фангопарафин/кал;
 • ванa с минерална вода;
 • апаратна физиотерапия;
 • частичен лечебен масаж/гимнастика.

АРТРОРЕВМАТИЧНА – 10 ДНИ/489 лв. 

Тази програма е традиционният балнеолечебен курс, комбиниращ полезното действие на природните богатства и съвременната медицина. Изключително ефективна ремисия (гарантирана от 6 до 9 месеца) за всички видове заболявания на опорно – двигателната система – артрити, артрози, контузии и травми.

Програмата включва 30 процедури по лекарско предписание:

 • лекарски преглед;
 • топлинна процедура-кал/фангопарафин;
 • вана с минерална вода;
 • апаратна физиотерапия;
 • частичен лечебен масаж/гимнастика.

АРТРОРЕВМАТИЧНА – 15 ДНИ579 ЛЕВА 

Тази програма е традиционният балнеолечебен курс комбиниращ полезното действие на природните богатства и съвременната медицина. Изключително ефективна ремисия (гарантирана от 6 до 9 месеца) за всички видове заболявания на опорно-двигателната  система – артрити, артрози, контузии и травми.
Програмата включва 45 процедури, по лекарско предписание:

 • лекарски преглед;
 • топлинна процедура-кал/фангопарафин;
 • вана с минерална вода;
 • апаратна физиотерапия;
 • частичен лечебен масаж/гимнастика.

ЕЛАКС ЗА ГЪРБА 10 ДНИ454 ЛВ 

Индивидуална лечебна програма, намаляваща мускулното напрежение, хроничните болки в мускулите и подобряваща подвижността на гръбначния стълб.
Включва 30  процедури по лекарско предписание:

 • лекарски преглед;
 • топлиннa процедурa-кал/фангопарафин;
 • ванa с минерална вода;
 • апаратна физиотерапия;
 • лечебен масаж на гръб;
 • хидроджет/специализирана гимнастика.

РЕЛАКС ЗА ГЪРБА 5 ДНИ283 ЛВ 

Индивидуална лечебна програма, намаляваща мускулното напрежение, хроничните болки в мускулите и подобряваща подвижността на гръбначния стълб.
Включва 15 процедури, по лекарско предписание:

 • лекарски преглед;
 • топлинна процедура-кал/фангопарафин;
 • вана с минерална вода;
 • апаратна физиотерапия;
 • лечебен масаж на гръб;
 • хидроджет/специализирана гимнастика.

 

УМОРЕНИ КРАКА 10 ДНИ357 ЛВ 

Ефективни и едновременно стова приятно отпускащи процедури, които намаляват напрежението и стимулират локалното кръвообръщение.
Особено са подходящи за уморени, страдащи от тъпи болки и подути долни крайници.

 • 5 х пресотерапия 30 мин;
 • 5 х хладни компреси с кестенови екстракти 20 мин;
 • 5 х релаксиращ масаж на долни крайници 15 мин;
 • 5 х магнитотерапия 20 мин.

УМОРЕНИ КРАКА 5 ДНИ175 ЛВ 

Ефективни и едновременно приятно отпускащи процедури, които намаляват напрежението и стимулират локалното кръвообръщение.

Особено са подходящи за уморени, страдащи от тъпи болки и подути долни крайници.

 • 3 х пресотерапия 30 мин;
 • 3 х хладни компреси с кестенови екстракти 20 мин;
 • 2 х релаксиращ масаж на долни крайници 15 мин;
 • 2 х магнитотерапия 20 мин.

УМОРЕНИ КРАКА 3 ДНИ59 ЛВ 

Ефективни и едновременно стова приятно отпускащи процедури, които намаляват напрежението и стимулират локалното кръвообръщение.
Особено са подходящи за уморени, страдащи от тъпи болки и подути долни крайници.

 • 2 х пресотерапия 30 мин;
 • 2 х хладни компреси с кестенови екстракти 20 мин;
 • 1 х релаксиращ масаж на долни крайници 15 мин;
 • 1 х магнитотерапия 20 мин.

АНТИСТРЕС И РЕЛАКС 3 ДНИ147 ЛВ 

Намаляваща напрежението и умората програма.
Бързо възстановява физическото и психическо равновесие.
 • 1 х сенотерапия 30 мин;
 • 2 x релаксираща арома вана 15 мин;
 • 1 x релаксиращ масаж на гръб 15 мин;
 • 1 х хидроджет 20 мин;
 • 1 x  шиатцу  на глава и лице 15 мин;
 • 3 х успокояваща билкова напитка – дневна доза.

АНТИСТРЕС И РЕЛАКС 5 ДНИ239 ЛВ 

Намаляваща напрежението и умората програма.
Бързо възстановява физическото и психическо равновесие.

 • 1 х сенотерапия 30 мин;
 • 1 х парна баня/сауна 30 мин;
 • 3 x релаксираща арома-вана 15 мин;
 • 2 x релаксиращ масаж на гръб 15 мин;
 • 1 x шиатцу на глава и лице 15 мин;
 • 2 х хидроджет 20 мин;
 • успокояваща билкова – дневна доза.
Translate »
Еко СПА центрове