СПА център Медикус Вършец

Лечебни процедури

Минералната вода от шестте извора и сондажи, със средна темперетура 37 оС е бистра, безцветна и с приятни питейно вкусови качества. Тук се лекуват заболявания на нервната система, на сърцето и кръвоносните съдове, на опорно – двигателния апарат, на жлезите с вътрешна секреция и др. Особено благоприятно е въздействието на курорта върху неврозите – болестите на нашето време.
В сътрудничество с „СБР-НК“ЕАД, филиал „Свети Мина“, който се намира на около 100 метра от Балнео хотел Медикус, предлагаме единични и пакетни цени за лечение на следните заболявания: дегенеративни и възпалителни ставни заболявания, състояния след травматични /ортопедични/ заболявания, заболявания на периферната нервна система, болести на сърдечно-съдовата система, психични и поведенчески разстройства.
Забележка: Всички процедури от посочените лечебни програми се извършват на територията на „Специализирани болници за рехабилитация – Национален комплекс“ЕАД, филиал „Свети Мина“.

СПА центърът предлага:
Масажи
Част от масажите, предлагани в СПА центъра на СПА хотел Медикус:

Класически цялостен: 45 мин.

Представлява цялостен масаж на тялото, в който се използват техники за подобряване на общия тонус на организма. Чрез разнообразните си похвати класическия масаж въздейства равномерно и пълноценно върху всички структури и системи на човешкия организъм. Подходящ е за ежедневно прилагане.
Класически частичен: 25 мин.

Представлява частичен масаж на тялото, в който се използват техники за подобряване на общия тонус на организма. Чрез разнообразните си похвати класическия масаж въздейства равномерно и пълноценно върху всички структури и системи на човешкия организъм. Подходящ е за ежедневно прилагане.

Козметичен масаж на лице: 20 мин.

Лицевият масаж стимулира циркулацията и доставката на кислород в лицевите тъкани. Подобреното лицево кръвоснабдяване бързо регулира храненето и детоксикацията, като по този начин се постига подобряване на кожния тургор и се премахва подкожната отточност. Така също се стимулира продукцията на колаген и се подобрява еластичността на кожата. Допълнителни ефекти от лицевия масаж са премахване на умора, напрегнатост и главоболие.

Релаксиращ масаж: 45 мин.

Чрез него се премахва натрупаната умора в организма ,подобрява се кръвообращението в кожата, подкожието и мускулите, и действа успокояващо на нервната система.

Дълбокотъканен масаж: 45 мин.

Идеалното решение за всички спортуващи хора! Спортният масаж освобождава напрежението в мускулите, успокоява натоварените стави и поддържа добрия тонус на тялото. Нашите специалисти ще помогнат за премахване на умората и презареждане с нови положителни емоции сред ароматни свещи и релаксираща музика.
Рефлекторен масаж: 50 мин.

Лечебният масаж е идеален начин за борба с локални болкови синдроми, чувството за дискомфорт, породен от продължително поставяне на тялото в еднообразно положение (работна поза), застойни явления в зоната на лопатките, мускулни спазми и нервни нарушения.

Индийски масаж: 25 мин.

При индийския масаж се въздейства върху меките тъкани на лицето и тялото. Чрез дренажните способнисти на лимфата и специални техники на лимфния масаж се постига премахване на излишните течности и продукти от обмяната на веществата по лимфните съдове. Резултатът е прекрасното чувство на лекота и жизненост.

Антицелулитна терапия: 50 мин.

Антицелулитният масаж подобрява кръвообращението и лимфния отток. Подпомага регенерацията на кожата и подкожните тъкани. Антицелулитният масаж допринася за разкъсването на мастните депа от подкожните зони, бори се срещу застойните натрупвания на лимфа и подобрява обмяната на веществата. Той има видимо въздействие върху „портокаловата кожа”, като засилва еластичните свойства на кожата.

Спа Ритуал „Мед и мляко“: 60 мин.

Масажът с мед се прави с цел да се премахнат ненужните и токсични вещества от организма. Чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини, задържали се в подкожните тъкани. Масажът с мед увеличава лимфо- и кръвообращението, подобрява обмяната на веществата, спомага за изглаждане на кожата и повишава нейната еластичност.

Терапии лице
Spa терапии за лице:

– Козметичен масаж на лице

– Специфична почистваща терапия

– Специфична хидратираща терапия

– Специфична терапия за зряла кожа

– Експресна почистваща терапия

– Експресна хидратираща терапия

Терапии тяло
Хидро-минерални терапии
– Подводно струев масаж

– Хидромасажна вана

– Хидромасажна вана за двама / с арома масло или термални соли по избор/

Терапии и ритуали
– Spa терапия с вулканични камъни

– Spa терапия “Шоколадова наслада“

– Spa терапия “Розово докосване“

– Spa терапия “Пъпеш и манго“

– Spa ритуал “Египетска маслина“

– Луксозна пилинг терапия
Релаксиращи Spa ритуали за двама

Басейни с минерална вода
СПА хотел Медикус разполага с външен и вътрешен басейн с минерална вода. Басейните с минерална вода са безопасна и здравословна атлернатива на пълните с химикали обикновени плувни басейни. Лечебните и профилактични свойства на минералната вода са известни още от древен Рим, когато хората са прекарвали часове в отдих и оздравителни процедури в специално изградени съоражения с минерална вода.

Ползи от басейните с минерална вода
Ползите за тялото от бани с минерална вода са многобройни. При тях няма опасност от алергични реакции и раздразнение на кожата, редуцират стреса и напрежението и подпомагат лечението на редица заболявания: ревматизъм, счупвания, проблеми със сърдечно-съдовата и дихателната система, заболявания на нервната система, чернодробни проблеми, гинекологични проблеми, кожни болести и други.
Басейнът с минерална вода е добър вариант да се възползвате от любимото си занимание – плуването, без да се притеснявате за последващи кожни проблеми. Освен всичко друго, тялото Ви ще почувства и положителния ефект от минералната вода.

Допълнителна информация за външния басейн на СПА Хотел Медикус:

размери – 25м на 12.5м на 1.35-1.60м дълбочина
размери детски басейн – 0.65м дълбочина
температура – 25○С
работно време :
понеделник – неделя – 10.00- 20.00ч

Басейнът е снабден с уникална за България пречистваща система на водата без използване на хлор.
Системата работи с два вида електроди – меден и титаниев. Йонизацията за пръв път е използвана през 1967 г. от Наса в космическата програма Аполо за пречистване на питейната вода по време на космическите мисии. Медните йони унищожават бактерии, водорасли и някои вируси в басейна и пречат да се образуват повторно във водата. Титаниевите електроди извършват процес на натурално добиване на кислород чрез разделянето на молекулата на водата. Докато е в режим на окисление, собствен процес на електролиза води до електро-физическо разделяне на водата на кислород и водород. Кислородът е 10 пъти по-силен окислител от хлорта.

Предимствата са:
– кристално чиста вода;
– подходяща за възрастни и деца с алергии към хлор;
– без неприятна миризма на препарати;
– без дразнене на кожата и очите;

Допълнителна информация за вътрешния басейн на СПА Хотел Медикус:

размери – 11м на 4м на 1.5м дълбочина
температура – 28○– 30○С
работно време :
понеделник – неделя – 10.00- 20.00ч

Парна баня
Парната баня е още едно полезно удоволствие, което СПА хотел Медикуспредлага на Ваше разположение. Чудодейният ефект на парната баня е известен още от древен Рим. В наши дни това е отлично средство за възстановяване на силите от напрегнатия градски живот и за пречистване на организма.
В някои отношения ефектите от парната баня се доближават много до тези от сауната. При нея обаче влажността на въздуха е много по-висока, а температурите са сравнително по-ниски спрямо тези в сауната, което прави парната баня подходяща алтернатива за хората с по-чувствителен организъм.

Ползи от парната баня

Парата спомага за почистването на кожата от мъртви клетки и мазнини. Освен това, тя повишава кръвоснабдяването на кожата, нейната еластичност и свежест. Тези ефекти са особено търсени от хора с проблемна и груба кожа, склонна към лесно омазняване.
Парната баня е подходяща при използването на различни козметични процедури, тъй като улесняват усвояването на козметичните съставки.
Препоръчва се и при антицелулитни програми, тъй като подпомага за размекването на целулита.
Освен козметичното въздействие на парната баня, нейните положителни ефекти могат да се усетят и върху подобряването на дейността на сърдечно-съдовата система и белите дробове.
Топлината подпомага релаксирането на мускулите и след парна баня клиентът има чувство за лекота. Подобрява се обмяната на веществата и еластичността на мускулите. Дори при леки мускулни травми парната баня има лечебен ефект.
Съвети :
Преди за ползвате сауната вземете душ в апартамента и добре се подсушете, облечете сух бански
Престоят в сауната зависи от моментното състояние на вегетативната нервна система, като може да трае от 8 до 15 мин /усещане ,че си постигнал предела на приятното силно затопляне и имаш нужда от разхлаждане/. Не робувайте на времетраенето, стойте само докато Ви е приятно
Облейте се с приятно хладен душ и добре се подсушете
Използвайте релакс зоната , за да отпочинете
Може да повторите процедурата, ако прецените че моментното състояние на организма Ви го понася
Не повтаряйте процедурите повече от три пъти, като се съобразявате престоят Ви вътре и в покой да са еднакви.
Ако парната баня се използва главно за детоксикация, е препоръчително преди процедурата да се изпие чаша горещ билков чай.
След парна баня непременно трябва да се изпият поне 300 мл. алкална вода, препоръчително е минерална вода Вършец, за да се оводнят тъканите и да се възстанови минералният баланс в клетките. Изпивате водата, ако нямате намерение да повторите процедурата – оводняването е краен завършващ етап и не е препоръчително да се пият студени, а приятно топли течности на стайна температура
Не се препоръчва за хора с високо или много ниско кръвно налягане и сърдечни проблеми
Не се препоръчва пиенето на газирани напитки и алкохол, разговори, както и физическо натоварване в парната баня
Не е препоръчително парната баня да бъде ползвана от бременни жени, хора с наскоро прекаран инсулт, инфаркт или страдащи от анемия, епилепсия, онкологични заболявания или астма.
Сауни

Джакузи с минерална вода

Приключенски душ

ВЪРШЕЦ Времето

Translate »
Еко СПА центрове