СПА център Панорама хотел Сандански

Вашето здраве е наша грижа!

Под специалните грижи и внимание на квалифицираните ни специалисти, в СПА-център “Панорама” ще сте едновременно отпочинали, здрави и красиви!

Град Сандански е разположен в полите на пл. Пирин на 224 м. надморска височина и край устието на р. Санданска Бистрица. Известен е с уникалния си климат и лековити минерални извори (температури от 33 ° С до 83 ° С). Средна годишна температура въздуха 14.7 ° С. Град Сандански има славата на най-добрата естествена лечебница на бронхиална астма в Европа. Курорта се препоръчва и за лечение на различни белодробни заболявания, хронични ринити, синузити, неврологични заболявания, кожни алергии, някои бъбречни и урологични заболявания.

Медицинското приложение на минералната вода е като приложение върху кожата на гореща или студена вода под формата  душове, концентрирани струи или други популярни методи използвани за лечение.

Консумацията на минерална вода също е много важна за лечение. Вдишването на водни пари се използва за подпомагане на хората с астма, проблеми със синусите, алергии и други дихателни проблеми.

Докато балнеолечението е една от най-основните процедуи, които се провеждат в спа или курорт, други терапии често се комбинират като част от комплексна програма за лечение в едно за опазване на здравето, както и за лечение на заболяването.

Често се комбинират масаж терапия, натуропатия, физическа култура, физикална терапия, акупунктура, хиропрактични грижи, както и традиционните медицински грижи.

Балнеолечението е насочено към лечение на хронични заболявания, рехабилитация, преди и след хирургични процедури, както и превантивната медицина. Някои от хроничните заболявания, за които са балнеолечение помага, са ревматични заболявания, заболявания на кожата, заболявания на кръвообращението (особено умерена или лека хипертония), стомашно-чревни заболявания, хронични леки респираторни заболявания, периферните кръвоносни заболявания, свързани със стреса заболявания, автономна дисфункция на нервната система, хронични гинекологични заболявания  и. метаболитни заболявания (особено диабет, затлъстяване и подагра). При рехабилитация, балнеолечението помага за ударно възстановяване, спинална парализа, лечение на парализа, лечение след мозъчна операция или ортопедична хирургия, хронични ревматични заболявания и усложнения при пътно-транспортни произшествия и спорт, свързани с наранявания. Балнеолечение е полезно преди и след хирургични процедури, като например  заместители на бедра и операция на коляното. Балнеолечение се използва и в областта на превенцията на заболявания при възрастни , професионални заболявания, както и за изграждане на физическа сила и общ имунитет.

Какво предлага хотелът.

Водолечение

Подводен масаж “Тангентор” – 20 мин. – 25 лв.

Прави се на цялото тяло с помощта на водна струя под налягане. Премахва болката, увеличава обема на движенията на ставите. Допринася за отпускане на меките тъкани, оказва по-дълбоко проникващо и масажиращо въздействие.

Перлена водно-въздушна вана – 20 мин. – 15 лв.

Във ваната се поставят различни етерични масла, соли и билки, с цел подобряване на кръвообръщението, тонизиращо и събуждащо действие. Облекчава дихателните пътища, намалява стреса, успокоява, подобрява качеството на съня.

Хидро масажна-вихрова вана – 20 мин. – 20 лв.

С различните етерични масла, соли и водорасли се постига различно въздействие върху тялото. Релаксира мускулите след тежки физически натоварвания, подобрява локалното кръвообръщение. Има балансиращо и успокояващо действие, подхранва и защитава кожата, прави я мека и еластична.

 

Ароматерапия

Роза – 60 мин. – 50 лв.

Пилинг на цяло тяло, арома вана и частичен релаксиращ масаж. В тази терапия се използват козметични продукти базирани на розовото масло, в чийто състав присъстват около 300 активни вещества с терапевтични свойства. Процедурата започва с нежен пилинг, обогатен с розово масло последван от ароматна вана. Завършва с арома-терапевтичен масаж. Процедурата е подходяща за чувствителни кожи, има противовъзпалително и омекотяващо въздействие, стимулира регенеративните процеси и тъканите и подобрява кръвообръщението и водния баланс на кожата.

Калия – 40 мин. – 40 лв.

Арома вана и частичен масаж с RELAX & TONE

Мимоза – 45 мин. – 40 лв.

Арома вана и частичен масаж. Съдържащите се в мимозата вещества регулират себума и имат заздравяващо и противовъзпалително въздействие върху кожата – тя става устойчива и здрава.

Лилиум – 40 мин. – 40 лв.

Арома вана и частичен масаж – ходила. Цветът на лилията е орнаментален мотив, който през Средновековието е изобразявал чистотата и е бил емблема на Капетингите и на френските крале чак до френската революция. Лилията се използва в козметиката заради омекотяващите, почистващите, защитните и хидратиращите свойства.

Електротерапия – 10 мин. – 10 лв.

Електропроцедурите се прилагат за лечение при дегенеративни и възпалителни заболявания на гръбначният стълб и периферните стави – дископатии, дискови хернии, артрози, артрити, тендовагинити, травми, контузии, плексити, невралгии, парези.

Масажи

Класически масаж – общ

Чрез различни техники и похвати се осъществява терапевтична дейност. Цели отстраняване на болката и повдигане на жизнения тонус на организъма.

Времетраене:  40 минути Цена: 35.00 лв.

Класически масаж – частичен

Чрез различни техники и похвати се осъществява терапевтична дейност. Цели отстраняване на болката и повдигане на жизнения тонус на организъма.

Времетраене:  20 минути Цена: 20.00 лв.

Релаксиращ анти-стресов масаж

Лек отпускащ масаж, който цели да подобри лимфния ток в организъма. Регулира потока от енергия в тялото и отнема напрежението в сетивата и мускулатурата.

Времетраене: 40 минути Цена: 35.00 лв.

Арома масаж на цяло тяло

Етеричните масла се определят като “хормоните на растенията. Те са натурални екстракти,които могат да бъдат получени от цветове, листа, кора, семена, плодове на цветя, дървета и билки. Благоприятно въздействие върху здравето, настроението и духа. Има антисептичен, успокояващ и тонизиращ ефект.

Времетраене: 40 минути Цена: 40.00 лв.

Анти-целулитен масаж

Борба с портокаловата кожа. Цели се възстановяване на нормалната циркулация на кръвта и лимфата, което улеснява отделянето на излишните течности и отпадни продукти, натрупани в мастните клетки. Използват се различни стягащи и абсорбиращи кремове и гелове, replicas de relojes които подпомагат за оформянето на перфектен силует.

Времетраене: 30 минути Цена: 35.00 лв.

Антицелулитен масаж с RELAX & TONE

Борба с портокаловата кожа. Цели се възстановяване на нормалната циркулация на кръвта и лимфата, което улеснява отделянето на излишните течности и отпадни продукти, натрупани в мастните клетки. Използват се различни стягащи и абсорбиращи кремове и гелове, които подпомагат за оформянето на перфектен силует.

Времетраене: 30 минути Цена: 40.00 лв.

Масаж с мед

Всички са запознати с благотворните лечебни свойства на пчелния мед върху организма на човека. Медотерапията, като масажна процедура представлява оригинална лечебна методика, която се използва с цел да се извлекат ненужните и токсични вещества през кожата на човека. За тази цел се използва пчелен мед, който се нанася върху кожата на тялото и чрез специфични масажни похвати се извличат вредните токсини задържали се в подкожните тъкани на човешкото тяло.

Лечебната сила на меда е известна още от древността. През вековете пчелният мед е намирал приложение при лечение на много различни заболявания под една или друга форма. Днес съдържанието му е добре известно, което напълно обяснява и силно изразените му лечебни свойства. Освен вода и въглехидрати, в него се съдържат и важни микроелементи и минерали, витамини, някои ензими както и антибиотични вещества. При приемането на мед с храната голяма част от полезните вещества съдържащи се в него частично или пълно се унищожават от стомашната киселина, докато прилагайки го върху кожата те напълно се усвояват.

Медният масаж в днешния му вид представлява цялостен природен метод на лечение, при който си взаимодействат няколко различни лечебни подхода. Третирането на кожата с ръце и насоченото стимулиране на отделни зони от гърба в съчетание с изключителните лечебни качества на пчелния мед взаимно се допълват и засилват действието си.

Ефектът от масажирането с ръце на намазания с пчелен мед гръб е “изсмукване” и “изпомпване” от тъканите на тялото на натрупаните с години токсини. Пчелният масаж въздейства лечебно на организма директно през кожата и прилаган като терапия, възстановява естествената способност на организма да се самопрочиства от отровите.

Масажът с мед влияе силно тонизиращо на целия организъм, като е особено ефективен при: артроза (коксартроза, спондилартроза и др.); белодробни заболявания ; чернодробни болести; главоболие; безсъние; депресии; синдром на хроничната умора; бавно възстановяване след тежки заболявания и бременност, др.

Времетраене: 20 минути Цена: 25.00 лв.

Релаксиращ масаж на ходила

Времетраене: 15 минути Цена: 20.00 лв.

Пилинг на цяло тяло

Пилинг (от английското peel – излющване) е процедура, представляваща почистване на кожата в дълбочина. При това от повърхността на епидермиса се отделят всички мъртви клетки и в резултат тенът ни се освежава, порозовява, изглажда. Освен всичко друго пилингът стимулира възпроизводството на клетките и подобрява кръвоснабдяването им.

Времетраене: 15 минути Цена: 15.00 лв.

Терапии

СКЕНАР-терапия

СКЕНАР означава Самоконтролируем Енерго-Невро Адаптивен Регулатор. СКЕНАР терапията се осъществява чрез уред, който използва електрически импулси с характеристики близки до нервните импулси в човешкото тяло. Предполага се, че тези електрически сигнали имат свойството да активират С влакната на нервната система, което резултира с повишена продукция на невропептиди.

Действието на уреда се основава на базисните принципи на китайската алтернативна медицина – акупресура и акупунктурa.

Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по кожата. Чрез СКЕНАР експертиза се определят най-подходящите зони за обработка, както и оптималната продължителност на въздействието за всеки индивидуален пациент.

Терапията е безболезнена, а силата на електрическото въздействие е настроена индивидуално за всеки пациент. В зависимост от оплакванията на пациента и според принципите на традиционната китайска медицина, с апарата се обработват определени зони и точки по кожата. Чрез СКЕНАР експертиза се определят най-подходящите зони за обработка, както и оптималната продължителност на въздействието за всеки индивидуален пациент.

На практика няма абсолютни противопоказания с изключение на хора с пейсмейкър на сърцето, тежки умствени заболявания. Отрицателни странични ефекти и усложнения не са наблюдавани.

Времетраене: 30 минути Цена: 25.00 лв.

Ултразвук/Фонофореза

Ултразвуковата терапия (фонофореза) е модерен метод за лечение, съчетаващ лечебното действие на ултразвуковата вълна и действието на медикамента, който се въвежда чрез нея в паталогичното поле. Прилага се за лечение на дископатии, дискови хернии, болест на Бехтерев, артрити, тендити, коксартроза, гонартроза, травми, контузии и гинекологични заболявания. Ултразвукът (УЗ) се разпространява все повече в терапията, хирургията и диагностиката, като мощен енергиен фактор, но физиологичен, безвреден и лесно поносим.

Времетраене: 10 минути Цена: 10.00 лв.

Магнитотерапия

Магнитотерапията със своето обезболяващо и регенериращо действив се прилага при заболяване на опорно-двигателният апарат, като дископатии, артрози, артрити, фрактури, гинекологични заболявания.

Времетраене: 10 минутиЦена: 7.00 лв.

Инхалация с минерална вода

Времетраене: 10 минути Цена: 4.00 лв.

 

Балнео-лечебни пакети

Артро-ревматична програма

Програмата се прилага при заболявания на опорно – двигателния апарат, периферната нервна система, артроза, гонартроза, коксартроза, спондилоартроза, ишиас, плексит. Програмата включва четири от долупосочените процедури на ден по лекарско предписание, а именно:

  • електро-лечение: ултразвук, магнитно поле, инфраруж;
  • частичен лечебен масаж;
  • вана с билки и соли, тангентор;
  • индивидуална лечебна гимнастика, фитнес;
  • начален лекарски преглед.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 3 ДНИ – 140.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 5 ДНИ – 230.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 7ДНИ – 320.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 10 ДНИ – 430.00 ЛЕВА

Програма “Астма и белодробни заболявания”

Програмата се прилага при бронхиална астма, хроничен бронхит, емфизем на белия дроб, състояния след прекарана пневмония, хрема, синузит  при възрастни и деца.

Прави се начален лекарски преглед. Програмата включва четири от долупосочените процедури на ден по лекарско предписание, а именно:

  • Инхалации с минерална вода и/или медикаменти;
  • Електро-лечение: магнитно поле , ултразвук, инфраруж;
  • Индивидуална лечебна гимнастика;
  • Частичен лечебен масаж;
  • Вана с билки и соли.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 3 ДНИ – 110.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 5 ДНИ – 200.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 7 ДНИ – 290.00 ЛЕВА

ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА 10 ДНИ – 380.00 ЛЕВА

Клиентите на балнео-лечебните програми при настаняване ползват пакетните цени за нощувки.

 Балнео-медицинска 7 дневна програма-BB неврологични заболявания – 470 лв.

Пакет лечебни процедури при неврологични заболявания, неврози, неврастении, дискови хернии, плексити, радикулити и др

Медицински процедури

 

Лекарски преглед

Времетраене: 20 минути Цена: 20.00 лв.

Индивидуална лечебна гимнастика

Времетраене: 20 минути Цена: 10.00 лв.

Инфраруж

Изкуствен източник на инфрачервените лъчи с противовъзпалително действие.

Времетраене: 10 минути Цена: 4.00 лв.

 

 

Translate »
Еко СПА центрове