СПА център Персенк Девин

СПА центърът предлага:

Минерални бани

Още от древността термалните извори са били място за възстановяване на тялото и духа. С богатия си минерален състав Девинската минерална вода и Беденските минерални бани и лечебния ефект, който те оказват върху човешкото тяло, правят нашия SPA център желано място за лечебен отдих.

За любителите на изискания комфорт, SPA хотел Персенк предлага на своите гости една наистина луксозна и пълноценна почивка. Заповядайте в SPA центъра ни, където стресът и напрежението ще изчезнат, а Вие ще се пренесете в света на спокойствието и тишината. Ароматни процедури, джакузи, сауна или парна баня с минерална вода са само малка част от предлаганите от нас услуги. Възстановете силите си и се почувствайте преродени!

За да бъде отдихът Ви наистина лечебен, може да се възползвате от физиотерапевтичните процедури, кало и луголечение, както и от водноструевия масаж на тангенторната вана, в зависимост от оплакванията Ви.

Терапии за лице и тяло

Насладете се на неповторимите класически и антицелулитни масажи, масажи с мед, шоколад, бамбукови пръчки или вулканични камъни. Освободете се от мислите на забързаното ежедневие с подходящата терапия за Вашето тяло – ароматерапия, хидротерапия, винена терапия. SPA центърът предлага още и разнообразие от козметични процедури за лице и тяло с висококачествена козметика.

За ценителите на екзотиката на изтока, предлага луксозните терапии за тяло – „Светлините на Мароко”, „Полинезийски полъх”, „Бамбуков масаж” и „Масаж с вулканични камъни”.

С многообразието си от терапии за лице и тяло с натуралната френска козметика ще бъдат задоволени и най-изтънчените вкусове според типа кожа и потребности. По време на престоя ще имате възможност да се насладите на специално разработените SPA процедури с мурсалски чай и да се убедите в чудотворната сила на билката.

В турската баня ще имате удоволствието да се насладите на специалните масажи с пяна, глина и шоколад.

На своите гости SPA центърът предлага модерната медицинска апаратура “Танита”. Уредът представлява ново поколение японски професионален анализатор на телесния състав, който измерва теглото, изчислява индекса на телесна маса, базалната обмяна. Хвърля поглед вътре в тялото и установява актуалното му състояние – мастната тъкан, висцералната мазнина, мускулната и костна маса, и съдържанието на вода в организма. Улеснява хората в желанието им да водят здравословен начин на живот.

Халотерапия в солна стая

Халотерапията е холистичен метод на лечение, при който човек, престоявайки в специално изработена по съвременни и модерни технологии солна стая, подпомага оздравителните процеси в собствения си организъм. Това се дължи на отрицателните йони, с които е зареден въздухът в това помещение. Неутрализирайки положителните йони в човешкия организъм, те създават и баланс в нашето тяло.Направени са редица изследвания за полезните свойства на солта. Потвърждава се факта, че тя притежава силно антибактериално, антимикотично и противовъзпалително действие и влияе изключително добре на човешкото здраве. Халотерапията оказва невероятен ефект при борбата с натрупания стрес и умора, засилва имунитета, влияе изключително добре на заболявания на горните и долните дихателни пътища и подобрява функциите в организма.

След определен период посещения в солна стая, у пациентите се наблюдава значително подобрение на дишането, облекчават се симптоми като кашляне, кихане, задух и хрипове. По този начин и консумацията на медикаменти драстично намалява.

Халотерапията е особено полезна при следните състояния:

Заболявания на горните и долните дихателни пътища като астма, бронхит, емфизем;
Синузит;
Сенна хрема;
Настинка и грип;
Кашлица, възникнала от различни състояния като грип или настинка или в следствие тютюнопушене;
Псориазис;
Екзема;
Определени видове дерматит;

Подпомага борбата със стреса и натрупаната умора, подобрява настроението;
Подпомага намаляването на натрупани излишни килограми;
Засилва имунната система и справянето й с различни заболявания.
Децата се влияят изключително добре от престоя в солна стая, симптомите им значително се подобряват и се справят доста по – добре с настинки и грипни състояния.
За възрастни препоръчителния престой в солна стая е 40 мин., а за деца – 20 мин.

Солната стая в SPA Хотел Персенк е мястото, където ще имате възможността да се освободите от стреса и напрежението, както и да почувствате оздравителната способност на солта.

Опитайте новото и различното, защото си заслужава!
За повече информация и записване на час може да се обърнете към нашите специалисти в SPA центъра на хотел Персенк.
Цена за деца – 5 лв. за 20 мин
Цена за възрастни – 10 лв. за 20 мин
В солната стая не се допускат деца под 12 год. без придружител!

Translate »
Еко СПА центрове