СПА център Св. Георги Поморие

Ароматните вани с етерични масла галят сетивата и доставят неизмерима отмора. Подводните масажи подпомагат цялотното отпускане и релаксиране на тялото.
Разработените СПА програми съчетават различни практики в лечението с кал и луга.

Лечебна поморийска кал

Лечебната кал е естествен продукт, който се образува на дъното на Поморийското езеро, което е типична лагуна. В структурата на поморийската кал влизат: сулфатни, хлоридни, магнезиеви и натриеви йони, както и органични вещества.

Лечението с кал се препоръчва при заболявания на опорно-двигателния апарат, на периферната и централна нервна система, на половата система, при заболявания на дихателните пътища и при кожни заболявания. Възстановителният процес се благоприятства и от климата – море, слънце и морска вода.

Калната маска има обновяващо и изчистващо действие при проблемна кожа. Допринася за освежаването на тена и има пилинг ефект.

Ароматната вана е сполучливата комбинация от ароматни масла и луга има отпускащо действие. Този тип вана помага и при дихателни заболявания. Тя съчетава доброто въздействие от подводния масаж, цветотерапията и арамотерапията.

Подводно-струевият масаж (тангентор) е професионална вана за хидротерапия. Съчетават се температурни и механични фактори.Ефектът е дълготраен и изключително благоприятен върху човешкия организъм.

Физиотерапия

Лечението се осъществява с помощта на естествени (море, кал, вода) и физични (ел. ток, ултразвук) фактори.

Лечение с луга

Лугата е краен продукт от солодобива в Поморие. Тя остава над солния пласт. Нейните съставки са близки до тези на калта и поради това оказва подобно на калта действие – противовъзпалително. Получава се след изпарение на морската вода и кристализацията на солта. В нея има калций, натрий, магнезий, хлор, сулфати.

В практиката най-широко се използват компресите с луга. Те се прилагат главно при заболявания на опорно-двигателния апарат; при ревматични заболявания; при травматично – ортопедични заболявания (травми на меки тъкани, кости, навяхвания, изкълчване на стави, счупвания); при неврологични заболявания . За целта лугата се използва в натурален вид, след затопляне на водна баня. Има мощно обезболяващо действие.

Магнитотерапията има болкоуспокояващ ефект.

Интерферема с вакузан

Това е терапия с кръстосани токове. Има противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. В комбинация с „вендузки”, които изтеглят тъканта и чрез съкращаване на мускулите действа като масаж и така се ускорява лечебният процес

Диадинамик

Лечебна процедура посредством токове с различна честота. Помага при дископатия, плексит, радикулит и др.

Ултразвук е лечение чрез съчетание между високочестотен ток и лечебно вещество, което прониква дълбоко в тъканите.

Лугофореза

Това е лечение с луга и галваничен ток. Тази практика повлиява чрез директно вкарване на лечебната луга в тъканите на организма. Прилага се при ставни заболявания.

Инхалация с луга

Лугата в парообразно състояние се вдишва чрез специален апарат и така директно попада в белите дробове. Способства лечението на хроничен бронхит и различни дихателни заболявания.

СПА програми

Програма Строен силует

За намаляване на теглото и с антицелулитно действие
Включва: лекарски преглед с измервания – начален и заключителен
– подводен масаж- всеки ден,
– пресотерапия или апаратна антицелулитна терапия – всеки ден
– парна баня, инфрачервена сауна, фитнес – всеки ден

Артрорема (по 4 процедури на ден )

За профилактика и стимулиране на оздравителните процеси при заболявания на опорно – двигателния апарат, както и при ревматични и неврологични заболявания.
Програмата включва: частични кални апликации или кална вана,физиотерапия, частичен масаж или подводен масаж, компрес с луга, предварителен и контролен преглед.

Таласо програма (по 3 процедури на ден )

За профилактика и ускоряване на оздравителните процеси, за повишаване защитните сили на организма
Програмата включва: кална вана или частична кална апликация, компрес с луга или лугофореза, частичен масаж или подводноструев масаж, предварителен и контролен преглед.

Антистресов пакет (по 3 процедури на ден )

При нервна – психическа и физическа преумора, за намаляване на стреса
Програмата включва: частичен масаж, компрес с луга, перлена вана с морски екстракти(билки) или подводноструев масаж, предварителен и контролен преглед.

Мини релакс (по 2 процедури на ден )

При нервна – психическа и физическа преумора, за повишаване на имунитета
Програмата включва: частичен масаж или подводноструев масаж, компрес с луга, перлена вана с морски екстракти(билки), предварителен и контролен преглед

Уелнес програма за хронични кожни заболявания (по 2 процедури на ден)

Програмата включва: компрес с луга, кална вана, физиотерапевтична процедура, предварителен и контролен преглед.

Уелнес програма за заболявания на дихателните пътища (Ларингит, Трахит, Хроничен бронхит) – по 2 процедури на ден.

Програмата включва: инхалация с луга, компрес с луга, билкова вана, предварителен и контролен преглед

Маски и терапии

Терапия за тяло RAHIMA с масло и крем за тяло на DR.SPILLER.
Терапията подхранва, успокоява и хидратира кожата. Продуктите са обогатени с масло от арган, екстракт от черевно лале, екстракт от син лотос..

Подмладяваща терапия “Българска роза”

Розите, отглеждани по нашите земи, са известни по широкия свят със своите вълшебни аромати и лечебни свойства.
С терапията ще изпълните сетивата и тялото си с повече щастие и наслада от невероятните качества на красивата българска роза!
Програмата включва:пилинг, маска на тялото, масаж и чаша горещ ароматен чай.

Опияняваща терапия „Във виното е истината”

Живителните сокове на гроздето притежават уникални качества, които забавят стареенето на кожата и даряват наслада на духа. Гроздето е богато на глюкоза, фруктоза, витамини С, А, Р и В, микроелементи и аминокиселини. Голямото количество полифеноли свързват свободните радикали и предпазват кожата от стареене и спомагат за неутрализиране на неблагоприятните заобикалящи фактори.
Програмата включва: пилинг, масаж и чаша горещ чай

Антицелулитна и отслабваща СПА терапия

Освободете тялото от излишните мастни натрупвания, както и от нежелания целулит чрез естествените натурални компоненти, съчетани в 70 минутна СПА – терапия.
Програмата включва:пилинг, антицелулитен масаж и чаша горещ ароматен чай

Антистрес терапия „Ориенталско злато”

Програмата е предназначена за уморена и подложена на стрес кожа, стимулира клетъчния метаболизъм, премахва стреса и тонизира организма.
Включва пилинг на цялото тяло и релаксиращ масаж с масло „Ориенталско злато”

Таласо терапия с морски водорасли

Луксозна програма за подмладяване и възстановяване на кожата с екстракти от морски водорасли.
Включва пилинг на цялото тяло, маска на тялото и масаж с хидратиращ лосион „Vitamin C plus body”

Релакс терапия на гръб

Релаксираща програма на гърба , която обновява кожата, премахва стреса и възстановява тонуса.
Включва пилинг на гърба, релаксиращ масаж и хидратираща маска

Колагенова терапия за лице и шия

Терапията е предназначена за чувствителна , зряла и дехидратирана кожа. Използваните продукти садържат колаген. Подобрява еластичността на кожата и възвръща младежкото излъчване.
Включва почистване с пяна и тоник на лицето и шията , пилинг, масаж и маска с колагенов лист и нанасяне на колагенов крем.

Терапия за лице „Хидромарин”

Подходяща за изтощена и подложена на стрес кожа. Използват се продукти на базата на биологичноактивни вещества с морски произход.
Включва почистване с хидомарин пяна и тоник на лицето и шията , пилинг, масаж и биоклетъчна маска .

Програма “Тежки и уморени крака”

Освежаваща и тонизираща процедура за крака, която е добра за профилактика на венозните заболявания. Извършват се хладни обтривания на краката, които оказват благоприятно действие на венозната стена.

Терапии за лице

С българска роза включва: пилинг, маска на лице и масаж

Translate »
Еко СПА центрове