СПА център Св. Петър и Св. Павел Поморие

ЦЕНТЪР ЗА ЛЕЧЕНИЕ С КАЛ, ЛУГА И СОЛ

„Център за Релакс и лечение с кал, луга и сол” е разположен на 6-ти последен етаж на хотела, от който се разкрива невероятна гледка към морето.

Обособен е на две зони: термална и лечебна.

Термалната зона е с невероятна панорама към Черно море, оборудвана с арома парна баня, финландска панорамна сауна, джакузи с морски изглед, зона за отмора, открита тераса с гледка към прочутото в цял свят Поморийско солено езеро от което се добива лечебната кал и луга.

Лечебната зона е насочена към следните здравно-възстановителни процедури: калолечение /отделен сектор с кални вани и кални апликации/, електролечение, магнитотерапия, луголечение, хидромасажна вана, масажен кабинет, както и солна стая /солна пещера/.

Солна стая – Хотел св. св. Петър и Павел Поморие

Погрижете се за здравето си в приятна обстановка. Опуснете се и релаксирайте в нашата солна стая Поморие. Солната терапия е една от най-широко разпространените процедури в Европа, вече и в България. Това е природна терапия, която се практикува вече повече от 100 години. Първоначално хората са пътували специално до солните пещери, понеже са вярвали в пречистващата сила на солта. Но днес, това не е необходимо. Защото можете да се възползвате от всички ползи на солта в нашата солна стая Поморие.

Солна стая Поморие е специализирано помещение, което се доближава максимално до климата на солните пещери, боровите гори и морския бряг. Това е възможно чрез модерната технология – халогенератор, които поддържа богатия на микроелементи въздух. Създадена специално с мисъл за Вас, солна стая Поморие е изградена от сухи частици сол. Именно те са тези, които ще Ви помогнат да се отървете от заболяванията на дихателните пътища и кожата.

Халотерапията /сол терапията/ в нашата солна стая Поморие може да повлияе на различни заболявания като хронична умора, стрес, респираторни заболявания на дихателните пътища. Солта в солната стая Поморие влияе благоприятно на хронични астми, бронхит, пневномия, кашлица, синозит, сезонни алергии, сенна хрема, грип и вирусни инфекции, хронични възпаления на ушите. Но освен това терапията в солна стая Поморие ще подобри имунитета Ви и ще повиши тонуса на тялото Ви. Освен това не бива да пренебрегваме и ефекта ѝ върху различни кожни заболявания като псориазис, атопичен дрематит, екземи и други.

Калолечение в хотел Петър и Павел

Калолечението е един от най-старите методи за лечение. Още от древността хората са знаели за лечебните свойства на калта и затова я използвали широко в ежедневието си. Жени в Рим си правили маски на лицето с нея, заради съдържанието ѝ на естествена влага. Но освен това лечителите препоръчвали калолечението на всички хора с хронични заболявания, артрит и проблеми с кръвообращението. Така на бреговете на Мъртво море придобиват популярност заради калноленечието, което се предлагали. Дори египетската кралица Клеопатра не пропуснала да се възползва от природните блага.

Но Вие няма нужда да излизате извън България, за да се насладите на чистата сила на природата. Калолечението в Поморие ще успокой болките Ви и ще възвърне сиянието на кожата Ви. Районът на Поморие е известен с уникалния си дар – единственото по рода си Поморийско езеро, известно заради лечебната си кал.

Калта е не само полезна за човешкия организъм, но има успокояващо действие. Лечебният ефект на калнолечението в Поморие резултат от комплексното действие на химичните, биологичните, електродинамичните вещества в нея.

Калолечението в Поморие ще подобри значително обменните процеси на тялото Ви, а холестеролът Ви ще се нормализира. Освен това калолечението в Поморие ще повлияе положително върху различни заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система. Доказано още от древността, калнолечението в Поморие е подходящо също за кожни и геникологични заболявания.

Ако досега не сте се идвали на калнолечение в Поморие, няма нужда да се притеснявате. Калнолечението в Поморие ще Ви накара да се отпуснете както никога до сега. Топлата и мека кал ще прогони стреса и умората Ви. Но освен това, докато се наслаждавате на релаксиращата музика, калолечението в Поморие ще балансира и детоксикира тялото Ви. А кожата Ви…трябва да опитате сами калолечението в Поморие, за да усетите сами копринената мекота.

Луголечение в Поморие – лечение с Поморийска луга

Луголечението в Поморие е още една природна тайна, от която можете да се възползвате. Поморийската луга е вторичен продукт от процеса на добиване на морска сол. Това е гъста остатъчна течност, изтекла от солените хълмчета, в които кристализира солта във водите на езерото. Лугата съдържа редица важни макро и микро елементи, колоиди, различни киселини и биологични активни вещества. Но освен тях в нея има и много други компоненти от жизнената дейност на микрофлората и фауната на езерата и моретата.

Лечебната сила на поморийската луга е била известна още от средновековието. И много благородници са използвали луголечението, за да облекчат болките си и да подсилят имунитета си. Днес, най-широко разпространени са компресите с луга, заради благоприятното им въздействие на ревматичните заболявания. Затова и луголечението в Поморие е идеалния начин да се отървете от болките в ставите и мускулите.

Комбинацията на съвремените постижения в медицината и естествените ползи на луголечението в Поморие, дават неочаквани резултати. Луголечението в Поморие е един от най-евтините методи, за да възвърнете баланса на тялото си. Без скъпи лекарства и странични ефекти. Луголечението в Поморие е среща с природата, която ще Ви позволи да релаксирате за момент, докато луга се грижи за Вас.

Специалистите препоръчват луголечението в Поморие за възстонавяване на хормоналния статус, засилване на метаболизма и стимулиране на защитните свойства на организма. Освен това луголечението в Поморие е подходящо за заболявания на опорно-двигателния апарат, счупвания, навяхвания, травми и неврологични проблеми.

Водолечение – Рехабилитация в Поморие

ВОДОЛЕЧЕНИЕ – водата е едно от най-големите богатства на природата. Затова ние от Хотел „Св. Св. Петър и Павел” залагаме на нейните качества и положителни резултати в няколко вида процедури.

В нашият център за лечение с кал, луга и сол разполагаме с хидромасажна перлена вана. В нея се извършва подводен масаж на тялото от въздушни мехурчета – перли.

Лечебна хидромасажна вана с хвойна

Както повечето знаем, хвойната има успокояващ и релаксиращ ефект върху човешкото тяло. След престой от 20 минути в тази ароматна билка вие ще се почувствате отпочинали, спокойни и заредени с нови сили. Хидромасажната вана в разположена в самостоятелно помещение. Само по себе си, то е обзаведено в модерен дизайн и е изолирано от шума и хората в релакс центъра на хотела. За да създадем зона с пълен релакс на нашите посетители, помещението има допълнителни светлинни ефекти.

Ароматна перлена вана

За още по-отпускащо изживяване тук използваме различни видове аромати на билки, дадени ни от природата. Най-предпочитани са евкалипт, мента, лавандула, българска роза и други. За пълното удовлетворение на клиента добавяме и пълнител със солни кристали. В съчетание с хидромасажните дюзи, които докосват сетивата с лек масаж, Вие ще се потопите в успокояващи тялото и ума моменти. Отново сами, под звуците на тиха музика за период от 20 минути.

Вана с водорасли

Използвайки екстракт от морски водорасли, добити по специален метод, тази вана ще се погрижи за Вашето добро здраве и настроение. По време на процедурата ще се почувствате в свои води и ще се потопите в тайните на морето. Ще се заредите с живи разтворими микроорганизми, които ще изпълнят с енергия и младост вашето тяло. Този вид вана действа релаксиращо чрез топлината на водата, съчетана с различни масажни движения върху мускулите Ви. В комбинация с лечебната сила на морските водорасли, ще се почувствате възстановени след желателния престой от 20 минути.

Ваната на Клеопатра

Египетската владетелка Клеопатра поддържала своята красота, използвайки лечебните сили на млякото и меда. В наши дни също е доказан благоприятния ефект на млякото върху кожата. А именно изглаждане на бръчките и запазване на младостта. Освен върху кожата, тази процедура има полезно действие и на други места от тялото ни. Отразява се добре върху вътрешните органи, а също и при болки в ставите. След не дълъг престой от 15-20минути, при температура 36-38◦ ще се премахне стреса и напрежението. Както и умората в тялото, натрупана от напрегнатото ежедневие. Кожата Ви ще стане нежна, гладка и еластична.

Детоксикираща антистрес вана с хвойна и етерични масла

Този вид вана се препоръчва при депресивно настроение, стрес и липса на желание към ежедневните задължения. Специалистите препоръчват при такива състояния да се доверим на продуктите, дошли от природата и лечебните свойства на водата. Нашето тяло има нужда от силна хидратация. Можем да постигнем това с потапяне в лечебен еликсир от определени билки. За това ще допринесат тихата атмосфера, ароматните свещи и приятната музика. Ще харесате толкова много тази процедура, че ще искате да я превърнете в любим ритуал. Желателно е детоксикиращата антистрес вана да се прави за не повече от 30 минути в края на деня. Така ще дадете на Вас и Вашето тяло най-доброто.

Физиотерапия в Хотел Св. Св. Петър и Павел – Поморие

ФИЗИОТЕРАПИЯ – Физикалната терапия, позната още като физиотерапия, идва от гръцките думи fysis – природа и therapia – лечение. Тя е комплект от средства и методики, насочени към профилактиката и лечението на различни заболявания. Естествено с помощта на естествени фактори като слънце, море, лечебна кал, вода, масаж, движение и преформирани фактори (електрически ток, ултразвук, лазерни лъчи, магнитно поле).

Естествените физикални фактори са познати от дълбока древност и стоят в основата на топлолечението, балнеолечението, калолечението, хидротерапията, климатолечението и други базисни за физиотерапията раздели.

„Св. Св. Петър и Павел” разполага с най-модерни апарати от ново поколение. Те се намират в центъра за лечение с кал, луга и сол, и са в експлоатация от 2016г. Апаратите са функционално разположени така, че да се обслужат двама души едновременно. Процедурите се извършват индивидуално под приятното въздействие на тиха, релаксираща музика. А с цел повече спокойствие и комфорт, допринася и иновативният и непретенциозен интериор.

В зависимост от състоянието на пациентите, физиотерапията се прилага най-често за:

– облекчаване на болката – обезболяване;

– подобряване на храненето на тъканите – трофичен ефект;

– подобряване на кръвообръщението, улесняване на венозния отток;

– стимулиране на жлезите с вътрешна секреция – ендокринни изменения;

– подобряване на проводимостта на периферните нерви.

Също така физикалната терапия се използва при заболявания като мозъчен инсулт, инфаркт на миокарда, след травми, раждане, подпомагане на възстановяването след хирургически интервенции и други.

Видове физиотерапевтични процедури

Лечение с токове:

1. Нискочестотни токове:

Електрофореза – комбиниран лечебен метод, при който чрез галваничен ток в организма се въвеждат различни лекарствени вещества.

Диадинамични токове

Ток на Треберт и RS – ритъм синкол за електростимулация

Лугофореза – отново комбиниран метод, който съчетава полезното действие на лугата и нискочестотните токове.

2. Средночестотни токове:

Интерферема – двуполюсна и четириполюсна интерферема – използват се кръстосани токове, особено ефективни при схващания, ставни и мускулни болки, артрити и артрозни изменения. Лечебен процес, при който кръстосани тикиве проникват през кожата в тъканите, а от там и в мускулите, лимфата, кръвта, като след това се превръща в топлина, която лекува чрез електрохимични процеси.

3. Ултразвукова терапия

Ултразвукът има противовъзпалително и обезболяващо действие, влияе върху заболявания на опорно-двигателната система, при разтягания или мускулни спазми и други оплаквания, свързани с периферната нервна система.

Фонофорезат – тя съчетава ултразвуковите вълни в комбинация с лугов гел и дават отлични резултати прилагани по този метод.

4. Магнитотерапия

Метод, при който с лечебна цел, се прилагат постоянни или променливи магнитни полета. Те от своя страна създават колатерна съдова мрежа със съдоразширяващ, противоалергичен, противовъзпалителен и противооточен ефект. Това е единствената процедура, която може да се ползва при наличие на чужда тяло в или над засегнатата зона /гипс, метални шини и други/. Във физиотерапията се използва за профилактика и лечение на заболявания на костната, мускулната, дихателната и сърдечно-съдовата системи. Прилага се на хора от различни възрасти, няма странични ефекти. Обикновено действието на магнитите може да се усети след около седмици третиране на проблемното място. Дава отлични резултати при фрактури, операции, изкълчвания, ишиас, лумбаго и др.

Translate »
Еко СПА центрове